Eski Samsung çalışanı, Çin’e çip teknolojisi sızdırmakla suçlanıyor

Samsung'da çalışan eski bir yönetici, iddiaya göre ticari sırları çalarak Çin'e teknoloji taşımakla suçlanıyor.

Güney Kore savcılarına göre, eski bir Samsung yöneticisi, şirketin ticari sırlarını çalmak ve Çin’de bir kopya çip tesisi inşa etmekle suçlanıyor. Çalışanın, 2018-2019 yılları arasında Samsung’dan gizli yarı iletken verilerini çalarak Çin’deki Samsung yonga fabrikasına sadece 1.5 kilometre mesafede bir tesis kurma girişiminde bulunduğu belirtiliyor.

Ancak bu çip tesisi inşa planı, iddialara göre, projeye yatırım yapması beklenen gizli bir Tayvan şirketinin 6 milyar dolarlık yatırımı iptal etmesiyle başarısızlıkla sonuçlandı. Bunun üzerine, Çin ve Tayvan’daki yatırımcılardan sermaye sağlayarak Samsung’un teknolojisine dayanan deneme çip ürünleri üretmek için destek aldığı belirtildi.

Eski Samsung yöneticisinin bu eylemlerinin, Samsung’a en az 233 milyon dolarlık zarar verdiği bildiriliyor. Savcılar, bu olayın yalnızca bir yarı iletken teknolojisi sızıntısı olmadığını, tam bir yarı iletken fabrikasının kopyalanmaya çalışılmasının, keskin bir çip üretimi rekabeti yaşanan bir dönemde yerli yarı iletken endüstrisinde ciddi bir suç olduğunu belirtti.

Bu girişim, yarı iletken endüstrisindeki rekabetin karmaşıklığını gösteriyor. Şirketlerin, bu tür suçları önlemek ve adil bir rekabet ortamı sağlamak için daha fazla çaba göstermesi gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu