Eski Uber Müdürü, veri ihlalini örtbas etmekten suçlu bulundu

Siber güvenlik konusunda Facebook ve Cloudflare'de de güvenlik yöneticisi olarak görev yapan Sullivan'ın avukatı itiraza hazırlanıyor.

2016 yılında eski Uber Güvenlik Müdürü Joe Sullivan, sürpriz bir kararla Uber’in mahremiyet korumalarını araştıran Federal Ticaret Komisyonu’nun ihlalini önlemek için adaleti engellemekten ve bir suçu aktif olarak gizlemekten suçlu bulundu. Karar, San Francisco ABD avukatlık bürosu için siber suçların önde gelen bir güvenlik uzmanı olan Sullivan’ı eski devlet dairesiyle karşı karşı karşıya getiren bir davayı sona erdirdi.

Fidye ödemek yeni normal haline geldi

Siber güvenlik konusunda uzman Sullivan daha önce Facebook ve Cloudflare’de de en üst düzey güvenlik yöneticisi olarak görev yapmıştı. “Müvekkilim Sullivan’ın tek önceliği bu olayda ve seçkin kariyeri boyunca insanların kişisel verilerinin internette güvenliğini sağlamak oldu.” diyen Sullivan’ın avukatı David Angeli, itiraza hazırlanıyor.

Son beş yıl içinde, hassas verileri çalanlar da dahil olmak üzere gaspçılara yapılan ödemeler o kadar rutin hale geldi ki, bazı güvenlik firmaları ve sigorta şirketleri işlemleri ele alma konusunda uzmanlaştı. Güvenlik firması Critical Insight’ın kurucusu Michael Hamilton, “Fidyeyi ödemenin, inandığımızdan daha yaygın olduğunu düşünüyorum.” diyor. Sullivan ise daha mücadeleci ve arka kapıları kullanan yöntemleriyle biliniyordu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu