Uber sürücüler, Hertz ortaklığıyla kiralama yapabilecek

Uber CEO’su, konuyla ilgili olarak sürücülerin maliyetlerini azaltmak ve şehir içi ulaşımın da temizlenmesine yardımcı olmak istediklerini belirtiyor.

Uzun bir süredir Uber sürücüler fazlasıyla göz önünde bulunuyor. Buna bağlı olarak hayatımızın bir parçası haline geldiler. Şimdi ise Uber sürücüler için yeni bir adım atılıyor. Uber çalışmalarını genişletiyor ve elektrikli araç ortaklığını Avrupa’ya kadar büyütüyor.

Bu büyüme aşamasında Uber, Hertz ile ortaklık kuruyor. Büyük çoğunluğu Tesla ve Polestar araçlar olmak üzere 25 bin kadar EV üretilecek. Bu araçlar ise elde edilebilecek en iyi araçlar arasında yer alıyor. Uber CEO’su Dara Khosrowshahi, konuyla ilgili olarak sürücülerin maliyetlerini azaltmak ve şehir içi ulaşımın da temizlenmesine yardımcı olmak istediklerini belirtiyor.

Fakat Uber sürücüler için açıklanan bu duyuru, şöyle bir detaya dikkat çekiyor: Bu ay Londra’da kullanılacak ama Amsterdam, Paris ya da İtalya  gibi ülkelerde ise yakın bir zamanda uygulanmaya başlanacak. Bu açıklamalarına rağmen şirketten net bir tarih gelmiyor.

Buna ek olarak Uber sürücüleri için hazırlanacak bu araçlar son derece önemli. Çünkü alınan son kararlarla birlikte Avrupa Birliği, 2035’e kadar yeni fosil yakıtlı araba satışlarını yasaklayacağını açıkladı. Elde edilen veriler sonucunda emisyonların azaltılması için bazı çalışmaların yapılması gerektiği oldukça net.

Uber, yakın zamanda EV’leri benimsemeli ve kiralamaları yapmalı. Bu aslında onlar için de çok iyi fırsat oluşturacak ve böylece Hertz ile yapılan ortaklık onların da faydasına olacak.

Bütün bunların yanı sıra Uber ortaklığının duyulduğundan beri iyi ve başarılı gittiğini de belirtiyorlar. Şirket uzmanları bu ortaklıktan çok memnunlar ve ilerleyen zamanlarda da Hertz, toplamda 65 bin kadar Polestar EV üretimi yapacağının garantisini veriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu