F5, bulut güvenlik şirketi Threat Stack’i satın aldı

Yazılım ve ağ şirketi F5, 2022 tarihli Boston çıkışlı bulut güvenlik şirketi Threat Stack’i 68 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Bundan birkaç ay önce Yazılım ve ağ şirketi F5, 500 milyon dolar karşılığında bulut yönetim girişimi Volterra’yı bünyesine katmıştı. 25 yıldır bilişim sektöründe çizgisini koruyan F5, bulut ağırlıklı yatırımlarına hız kesmeyerek portföyünü geliştiriyor. Buna bağlı olarak Threat Stack’in Glassdoor, Ping Identity ve Proofpoint gibi müşterileri de F5’e geçiyor.

Güvenli bulut vizyonu

F5 siber güvenlik uzmanı Haiyan Song, “Globalde her yıl 100 milyar dolara yakın dijital saldırı kaynaklı hasar meydana geliyor. Özellikle birbirine bağlı API’ler üzerinden gerçekleşen bu saldırılara karşı çözüm stratejilerimizi geliştiriyoruz.” diyor.

Threat Stack’in en önemli artısı; farklı bulut konteynerleri üzerinde aynı anda gerçek zamanlı koruma sağlaması. Song, “Günümüzün modern iş dünyasında uygulamaların güvenli bir ortamda çalışması birinci öncelik. Müşterilerimizin siber açıklar nedeniyle yaşayabileceği kayıpların farkındayız. Threat Stack’in teknolojisi ve becerilerini bünyemize katarak bulut üzerindeki vizyonumuzu güçlendirdiğimiz için mutluyuz. Siber güvenlik konusunda artık çok daha hızlı ve emin adımlar atacağız.” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu