Facebook At Work, iş dünyasına adım atmaya hazırlanıyor

Dünyanın en büyük sosyal ağı ve internet sitesi Facebook’un işletmelere özel geliştirdiği servisi 10 Ekim itibariyle açılacak.


Facebook’un bir süre önce duyurduğu işletmelere özel servisi Facebook at Work işletme çalışanlarının sürekli iletişimde kalması amacıyla tasarlanmış bir çözüm olarak karşımıza çıkacak. Facebook bu hizmeti herkesin erişimine açacağı 10 Kasım tarihinde Londra’da bir etkinlik düzenleyecek ve bu etkinlik için basın ile iş ortaklarına davetler geçen hafta sonu itibariyle gönderildi.

Facebook at Work ile çalışanlar aynı arkadaşları ve ailesi ile gerçekleştirdiği gibi bir birileri ile mesajlaşabilecek ve çeşitli içerikleri paylaşabilecek. Ayrıca toplantılar düzenleyebilecek. Facebook at Work’ün bir diğer özelliği ise çeşitli çalışma grupları oluşturabilmek ve bu gruplar ile çeşitli projeler yürütebilmek. Facebook tüm bu işlemler için gerekli araçları kullanıcılara sağlayacak.

Şu anda Facebook at Work için işletmeler biraz temkinli zira bu yapının neye benzediği ve nasıl çalıştığı henüz bilinmiyor. Ayrıca kullanıcıların Facebook at Work’e erişimi yanında normal Facebook erişimi olacak mı bu da bir soru olarak karşımıza çıkıyor zira pek çok işletme mesai saatleri içinde Facebook’a erişimi kısıtlıyor veya yasaklıyor.

Facebook’un attığı bu adım diğer yandan Linkedin için hiç iyi bir haber değil. Linkedin şu anda dünyanın en büyük profesyonel amaçlı iş ve iletişim ağlarından birisi. Ancak bu liderliğini gelecek haftadan itibaren hızla kaybedebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu