Facebook canlı yayın özelliğini Android’e getiriyor

Canlı etkinlik akışı: Sevilen özellik artık sadece ünlü kişilere ve iPhone kullanıcıları için değil…

Facebook, canlı etkinlik akışını ilk olarak ünlülere ve kamuya mal olmuş kişilere getirmişti. Sonrasında geçen ay tüm iPhone kullanıcıları u eğlenceye dahil edilirken Şimdi bu özellik Android’ geliyor. Şirket, Facebook Live adındaki bu özelliğin ilk olarak ABD’deki kullanıcılara sunulacağını ve sonrasında küresel çapta tüm Android cihaz sahiplerine dağıtılacağının bilgisini verdi.

Özellik geldiğinde, Android kullanıcılar Facebook’taki  “Durum” düğmesine bastıktan sonra “Aklınızda ne var?” başlığının altındaki “canlı video” araması yaparak bir Facebook Live yayını başlatabilecekler. Herhangi bir durum güncellemesi gibi arkadaşların, arkadaşlarının arkadaşları, genel ya da sınırlı gruplar için uygun olup olmadığına karar verebilecekler.

Kullanıcılar yayın sırasında gerçek zamanlı olarak yorum ekleyebilecekler. Facebook ayrıca yeni yayın başladığında kullanıcıların bildirim alması için bir abone düğmesi sunacak.  Yayın kayıtları zaman tünelinize siz silmediğiniz sürece otomatik olarak kaydedileceğini de unutmayın. Facebook, canlı yayın özelliğinin, masaüstü sayfasına ya da Windows uygulamalarına gelip gelmeyeceği hakkında bilgi vermedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu