Facebook Messenger’da SMS dönemi kapanıyor

Kullanıcılar, Messenger uygulamasını 28 Eylül tarihinden itibaren kullanamayacak.

Sosyal medya devi Facebook, 2016 yılından bu yana Android kullanıcılarına sunduğu Messenger SMS entegrasyonunu sonlandırma kararı aldı. Kullanıcılar, Eylül ayının sonlarına doğru bu hizmeti kullanamayacak.

Ne değişecek?

Meta’nın açıklamasına göre kullanıcılar, Messenger uygulamasını 28 Eylül tarihinden sonra güncellediklerinde, hücresel ağları üzerinden gelen ve giden SMS mesajlarını gönderip alamayacaklar. Bu nedenle kullanıcılara, varsayılan mesajlaşma uygulamalarını kullanmaları öneriliyor. Bu değişiklikle birlikte, kullanıcılar SMS mesaj geçmişlerine erişim sağlayabilecekler ve telefonlarının yeni varsayılan mesajlaşma uygulamaları üzerinden görüntüleyebilecekler.

Facebook’un SMS geçmişi

Facebook Messenger, ilk kez 2012 yılında SMS desteği sunmaya başlamıştı, ancak bu özellik 2013 yılına gelindiğinde kaldırıldı. Daha sonra, 2016 yılında Facebook, SMS’leri web tabanlı iletişimden ayrı tutarak bu özelliği tekrar denedi. Bu özelliğin başlangıcında, SMS konuşmaları mor renkle temalandırılıyordu.

Google ve RCS çabaları

Günümüzde üçüncü taraf SMS istemcileri pek popüler değil ve RCS (Zengin İleti Hizmetleri) gibi gelişmiş özelliklere erişimleri bulunmuyor. Google, Android platformunda mesajlaşmayı birinci taraf deneyimi haline getirme konusunda çalışmalar yürütüyor. Operatörler ve cihaz üreticileri de genellikle Google’ın “Mesajlar” uygulamasını varsayılan olarak tercih ediyor. Facebook’un SMS entegrasyonunu sonlandırma kararı, Google’ın RCS çabaları için olumlu bir adım olarak değerlendirilebilir.

Facebook Messenger’ın SMS entegrasyonunun sona ermesi, kullanıcıların yeni mesajlaşma alışkanlıklarına adapte olmalarını gerektiriyor. Bu değişiklikle birlikte, Facebook’un odak noktasının daha çok WhatsApp gibi hizmetlere kayacağı düşünülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu