FBI siber saldırı operasyonları yürüttüğünü resmen açıkladı

FBI, saldırı operasyonlarının çeşitli siber tehditlere karşı koymak için kullandığı birçok taktikten biri olduğunu belirtti.

FBI Direktörü Christopher Wray geçtiğimiz günlerde Senato milletvekillerine, teşkilatının iç ve dış siber aktörlere karşı siber saldırı operasyonları yürüttüğünü açıkladı. Wray, saldırı operasyonlarının, teşkilatın çeşitli siber tehditlere karşı koymak için kullandığı birçok taktikten biri olduğunu sözlerine ekledi. “Saldırı, siber düşmanları geri püskürtmek için genel çabamızın kritik bir parçasıdır.”

Tehditleri ortadan kaldırmak

Wray, siber yapıdan gelen saldırıları durdurmanın tek etkili yolunun karşılık vermekten geçtiğinin altını çizdi. Ancak, kast ettiği siber saldırı operasyonlarının ayrıntıları hakkında detaylı bilgi vermedi. Ancak FBI’ın istihbarat, düşmanların altyapısını etkisiz hale getirmek, kötü niyetli kripto para birimi planlarını bozmak ve siber suçluları yakalamak için amansızca çalıştığını belirtti. Wray’in ifadesinde yer alan “Siber aktörlerin, altyapılarının ve yasa dışı fonlarının peşine düşerek, onların etkinliklerini azaltmayı hatta tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.” sözleri dikkat çekti. Çünkü bu yaklaşım Haziran ayında General Paul Nakasone’un Ukrayna’ya “her türlü desteği veriyoruz” açıklamasıyla paralellik gösteriyor. Görünen o ki FBI, yeri geldiğinde Ukrayna gibi ülkelere siber operasyon yürütme konusunda destek veriyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu