FBI, siber suçlar hakkında petrol işletmeleriyle iletişime geçiyor

FBI'ın bölge ofisi, siber suçlardan etkilenen Permian Havzası'ndaki işletmelerle ortak olmak istiyor.

Özel Ajan Jeffrey R. Downey’e göre siber bağlantılı suçlar, en büyük petrol sahasına ev sahipliği yapan Permiyen Havzası da dahil olmak üzere, iş dünyası ve ulusal güvenlik için büyük bir risk taşıyor. Ticari sırlar, enerji operasyonları ve diğer ülkelerden gelen daha fazla şirket, FBI yetkililerini siber suçların petrol, gaz ve hatta güneş enerjisi endüstrilerinde iş yapanlar üzerindeki potansiyel etkisi konusunda “çok endişeli” hale getiriyor.

20 milyar dolarlık zarar

Downey, “Ulusal bir perspektiften bakıldığında, yabancı hükumetler bilgisayar sistemlerini hedef alıyor. Bunun önüne geçmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.” diyor. İnternet Suçları Şikayet Merkezi (IC3) raporlama bilgilerine göre, FBI El Paso sorumluluk alanı 24 Haziran 2021 ile 24 Haziran 2022 arasında 1.856 siber suç vakası bildirdi. Ayrıca toplam kaybın 20 milyar doların üzerinde olduğu bildirildi. Downey ayrıca işletmeleri yönetenlerin FBI ile iletişim kurma konusunda isteksiz olmasını anlaşılır karşılıyor: “Onlar kendi sektörlerindeki itibarlarından endişe duyuyorlar.”

Ancak FBI, potansiyel bir kurbanın verilerini ve olası kayıplarını korumasına yardımcı olmak yakın gelecekte bu tarz işletmelerle daha fazla temas halinde olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu