FBI’a göre TikTok ulusal güvenlik tehdidi oluşturuyor

FBI, Çin hükümetinin TikTok'u kullanıcıları etkilemek veya cihazlarını kontrol etmek için kullanma riski taşıdığını söyledi.

FBI Direktörü Christopher Wray, Pekin’in Çinli ByteDance şirketine ait popüler uygulama TikTok aracılığıyla toplanan verileri silah haline getirebileceğinden son derece endişeli olduğunu söyledi. Dünya çapındaki tehditleri dinleyen bir Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi sırasında Wray, Çin hükümetinin video paylaşım uygulamasını kullanıcıları etkilemek veya cihazlarını kontrol etmek için kullanma riski taşıdığına işaret etti.

Tehlike barındıran algoritma

Wray, ByteDance’in video barındırma hizmetine yerleştirdiği uygulama programlama arabirimlerinin veya API’lerin ulusal bir güvenlik endişesi olduğunu, çünkü Pekin’in bunları “milyonlarca kullanıcının veri toplamak veya etkilemek için kullanılabilecek öneri algoritmasını kontrol etmek” için kullanabileceğini söyledi. “Çin’in hızlı bilgisayar korsanlığı programı dünyanın en büyüğü ve Amerikalıların kişisel ve ticari verilerini diğer tüm ulusların toplamından daha fazla çaldılar.”

Wray’e göre FBI siber güvenlik vakalarında ciddi bir artış gördü ve sayılar arttıkça soruşturmaların karmaşıklığı da arttı. Son olarak Wray, “100’den fazla farklı fidye yazılımı varyantını ve her birinin çok sayıda kurbanı olanların yanı sıra hem siber suçlular hem de ulus-devletler tarafından ortaya çıkan bir dizi başka yeni tehdidi araştırıyoruz.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu