TikTok’u Microsoft ve Walmart birlikte alabilir

TikTok ile ilgili ortaya atılan iddialara bir yenisi daha eklendi: Sosyal medya platformunu Microsoft ve Walmart ortak olarak satın alacak.

ABD’deki faaliyetleri sıkıntıya giren TikTok ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkedeki faaliyetlerini sınırlamak için kararname imzalamasının ardından Amerikan bir şirkete satılması yönünde görüşmelerin başladığı TikTok ile ilgilenen şirketler arasına Walmart da eklendi. İlk olarak Microsoft’a satılmasının gündemde olduğu TikTok’un ismi daha sonra Oracle ve Twitter ile anılmıştı.

TikTok’u Microsoft ve Walmart birlikte alabilir

Dün TikTok CEO’sunun istifa etmesinin ardından daha da karışan şirketin durumu şimdi de Microsoft Walmart ortaklığının olacağı iddiaları ile iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Bu yeni iddiaya göre Walmart Microsoft ile ortak olarak TikTok’u satın alacak.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da Walmart yetkilileri görüşmelerin yapıldığını ve Microsoft ile ortak olarak TikTok’u satın almaya sıcak baktıklarını doğruları.

TikTok’un ABD operasyonları ile ilgili çember daralırken görüşmelerin 15 Eylül7e kadar sonuçlanacağı bilgileri de geliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu