Oracle, CIO’larla ‘Bütünleşik Sistemler’ vizyonunu paylaştı

Oracle, ‘Bütünleşik Sistemler Toplantısı’nda sektörlerin önde gelen temsilcilerinin CIO’larıyla deneyimlerini ve çözüm önerilerini paylaştı.

Oracle Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Teknoloji Satış Danışmanlığı Direktörü Sedat Zencirci sözlerine, Bilgi Teknolojilerinin çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek başladı ancak bugünlerde BT’nin geleceği konusunda yapılan tahminlerin çok da içaçıcı olmadığını belirtti. BT ile iş dünyası arasındaki mesafenin daraltılmamış olmasının çok önemli olduğunu söyleyen Zencirci, bunun BT’nin izole olmasına ya da öyle görünmesine sebep olduğunu ifade etti. Bu nedenle mutlaka daha iş odaklı, yenilikçi fikirler üreten bir BT yaratmanın olanaklarının aranması gerektiğine işaret eden Zencirci, “İş dünyasına daha yakın olmanın yollarını bulmalıyız” dedi.

‘BT’nin ana konusunun, sistemleri ayakta tutmak, sistemleri entegre etmek, yüksek performansla ve güvenli olarak çalıştırmak gibi algılanıyor olmasında bu algıyı oluşturan biz BT çalışanlarının da payı yok değil’ diyerek sözlerine devam eden Zencirci bu algıyı mutlaka değiştirmek zorunda olduğumuzu ifade etti. Zencirci, ‘iş dünyası ile yakınlaşmanın yöntemleri arasında onlarla aynı dili konuşmak, yenilikçi fikirler üretmek gibi çabaların bulunması gerektiğini; ancak BT’nin mevcut sistemleri ayakta tutmak için inanılmaz bir güç harcadığını bunun da bu yakınlaşmaya engel olduğunun’ altını tekrar çizdi. ‘BT’nin sadece gemiyi su üstünde tutmaya çabalayan bir birim olmaktan çıkarılıp, gemiye yön veren bir misyon da üstlenmesi gerektiğini’ ifade etti.

“Oracle Bütünleşik Sistemler “

BT’nin yönettiği sistemlerin basitleştirilmesi durumunda iş dünyasına çok yakın çalışan bir BT hedefine daha kolay ulaşılacağını belirten Zencirci Oracle’ın bu konuda “Engineered Systems” adını verdiği – Exadata ile başlayan, yazılım ve donanımın birlikte mükemmel çalışmasını sağlayan – özel tasarım olarak açıklanabilecek, yönetilmesi ve kullanılması çok basit bir altyapıya doğru dev adımlar attığını ifade etti. Bu basitliğin, BT’nin önünü iş dünyası gözünde çok daha değerli görünmesine neden olacak şekilde açacağını söyledi.

oracle-cio-etkinlik-2015

“Buluta gitmek hemen bitmeyecek bir yolculuk”

“Bütünleşik Sistemler” Bulut konsolidasyonunu kolaylaştırıyor

Bulut kavramının son dönemlerdeki en güncel ve önemli konu olduğunu ifade eden Zencirci, dünyanın bulut’a doğru gittiğini, bu yolculuğu kolaylaştırmanın en önemli yolunun da yine BT altyapısının basitliğinden geçtiğini belirtti. Mevcut sistemlerdeki veri ve uygulamaların konsolidasyonu buluta giden yolda aşılması gereken önemli engellerden bir tanesi diyen Zencirci Oracle Bütünleşik Sistemlerin bu konsolidasyonu çok kolaylaştırdığını belirtti.

Bunun yanında büyük veri kavramına da değinen Sedat Zencirci, iş dünyasının, BT departmanlarından büyük veriye odaklanmalarını beklediğini vurguladı. Zencirci’ye göre,’bugüne kadar önemsenmeyen ya da hazmı zor olduğu için analiz edilemeyen verilerin, şirketimizi rekabette bir adım daha öne çıkarabilecek gizleri içinde barındırıyor olabileceğini’ belirterek sözlerine devam etti. Oracle’ın Büyük Veriye özel bütünleşik sistemi Big Data Appliance’ın bu gizleri hem basit bir altyapı hem de mevcut bilgi birikimini koruyarak çıkarıyor olmasının BT kaynak yönetimi açısından çok büyük bir avantaj olduğunu ifade etti.

“BT birimi yeni fikirler üretebilmeli!”

Bu noktada da ‘inovasyon’ kavramının ön plana çıktığını belirten Sedat Zencirci, yapılan işlerde yeni bir fikir üretilmesi gerektiğinin altını çizdi. Zencirci şöyle devam etti: “İnovasyona odaklanıldığında, BT olarak o işe çok önemli katkılar veren bir insan grubu haline gelebiliriz. BT, sadece verilen bir işi yüksek performansla ve devamlılıkla yapan bir birim olarak görülmemeli. Çok daha müdahaleci olunması gerekiyor. Doğru sistemlerle, daha basit sistemlerle, birbiri ile çok iyi konuşan bütünleşik sistemlerle çalışıldığında, yaratıcı fikirler üretmek için elimizde çok daha fazla olanaklar olacaktır. Değişimi hızlandırmak bizim elimizde.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu