Oracle, Micros Systems’i satın aldı

Bulut bilişim, sosyal uygulamalar, mobil ve büyük veri alanlarında vites yükseltmek isteyen Oracle, Micros Systems’in hizmet ve ürünlerini kendi hizmetleriyle entegre etmeye hazırlanıyor.

Oracle, perakende yazılım ve donanım çözümleri firması Micros Systems’i 5.3 milyar dolara satın aldı. Teknoloji devi, satın aldığı hisselerin tanesine 68$ ödeyecek. Bu satın alma, Oracle’ın 2010 yılında Sun Microsystems’i 7 milyar dolara satın almasının ardından en büyük ikinci satın alma oldu.

Oracle, Micro Systems’in ürün ve hizmetlerini kendi hizmetler ile birleştirmeye hazırlanıyor. Micros Systems, yönetim yazılımı, donanım, bulut hizmetler ve ölçeklenebilir satış noktası çözümleriyle içeren otel, yeme-içme ve perakende sektöründe bir dizi kurumsal hizmet sunuyor.  Kolombiya merkezli 1977 yılında kurulan şirket, bugüne kadar 180 ülkede 330.000’den fazla sitenin operasyonuna destek oluyor.

Satın almayla ilgili Oracle Başkanı Mark Hurd “Micros’un satın alınmasıyla birlikte, konaklama, yeme-içme ve perakende sektöründeki firmalara cazip avantajlar sağlamayı umuyoruz” açıklamasında bulundu.

Veri tabanı devi, teknolojik genişlemenin yaşanması gereken endüstrilerde daha güçlü bir dayanak sağlamak için imkanlar sunacağını belirtiyor Bir araştırma notunda, FBR Sermaye Piyasası, Oracle’ın teknoloji için ortaya çıkan talepten yararlanması için bu endüstri alanlarında “anlaşma savaşlarına girmesi” gerektiğini söylüyor.

Oracle’ın Micros’u satın almasıyla bu sektörlerde etkili bir söz söyleyici olması ve yetki alanlarını genişletmesi kaçınılmaz görünüyor. Oracle’ın büyüme ve iş potansiyeli bulunan bu alanlarda Micros Sistemleri’nin ürünlerini kendi servisleri ile birleştirerek çok daha hızlı ve gelişmiş çözümler üretmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu