TikTok, veri güvenliği için Oracle ile iş birliği yapıyor

TikTok, ABD'de veri koruma ve güvenlik endişelerini azaltmak İçin Oracle ile iş birliği yaptığını duyurdu.

Sosyal video platformu TikTok, yaklaşık 150 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Ancak veri koruma ve ulusal güvenlik endişeleri, platformun geleceğini tehdit ediyor. Şirket, bu endişeleri azaltmak için önemli bir adım atıyor. TikTok, veri koruma ve ulusal güvenlik endişelerini azaltmak amacıyla kaynak koduna, algoritmasına ve içerik denetleme materyaline erişimi Oracle şirketine devredeceğini duyurdu.

TikTok’un yaptığı açıklamaya göre, ABD’deki kullanıcı verilerini barındırabilmek için TikTok sunucularında kurduğu güvenli ortama giriş ve çıkışları izlemeye başlayacak. Bu sayede verilerin güvenliği ve korunması daha etkin bir şekilde sağlanacak.

TikTok’un tüm ABD trafiğinin Oracle Bulut Altyapısına yönlendirildiği ve yedeklemelerin Singapur’da yapılacağı belirtiliyor. Ayrıca, ABD kullanıcılarının özel verilerinin TikTok sunucularından silineceği ve tamamen ABD’de bulunan Oracle bulut sunucularında olacağı söyleniyor.

Şirketin Oracle ile yaptığı anlaşma ve veri koruma önlemleri, platformun ABD’deki varlığını güçlendirmek ve kullanıcıların güvenini yeniden kazanmak için atılan önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu