FCC, Starlink’in 900 milyon dolarlık yardımını reddetti! Peki neden?

Bu karar, FCC'nin Starlink'in 2025 yılına kadar belirli teknik ve finansal hedefleri karşılayamayacağını belirlemesi üzerine geldi.

Federal İletişim Komisyonu (FCC), SpaceX’in Starlink programına tahsis edilmesi planlanan yaklaşık 900 milyon dolarlık bir yardımı reddetti. Bu karar, FCC’nin Starlink’in 2025 yılına kadar belirli teknik ve finansal hedefleri karşılayamayacağını belirlemesi üzerine geldi. FCC, Starlink’in 2025 için belirlenen en az 100 Mbps indirme ve 20 Mbps yükleme hızı gereksinimlerini karşılayamayacağını göstermek için 2021 ve 2022’den alınan ulusal indirme ve yükleme hızı verilerini kullandı. Starlink, ABD genelinde indirme hızlarının 79.04 Mbps olduğunu bildirerek bu hız gereksinimlerini henüz karşılamıyor.

FCC, Starlink'in 900 Milyon Dolarlık Yardımını Reddetti! Peki Neden
FCC, Starlink’in 900 Milyon Dolarlık Yardımını Reddetti! Peki Neden

FCC’nin kararı, 3-2’lik bir oylama ile alındı ve bu oylama partizan çizgiler boyunca gerçekleşti. SpaceX, FCC’nin kararına ilişkin yaptığı açıklamada, karardan “derin bir hayal kırıklığı ve şaşkınlık” duyduğunu ve Starlink’in RDOF fonları için uygun olan bölgelerdeki en hızlı hızları kaydettiğini iddia etti. SpaceX, 2024’te 200’e kadar roket fırlatmayı planlıyor ve bunların çoğu Starlink görevlerine ayrılacak​​.

FCC’nin bu kararı, federal hükümetten ek fon alamayacak olması anlamına gelse de, SpaceX’in kırsal bölgelere hizmet sağlamayı durduracağı anlamına gelmiyor. SpaceX, yanlış kararlara rağmen Amerikalılara yüksek hızlı, düşük gecikmeli geniş bant hizmeti getirme taahhüdünü azaltmayacağını ve bu kritik ulusal hedefe ulaşmak için Büro ve Komisyonla iş birliği yapmaya hazır olduğunu belirtti​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu