Fidye yazılımı saldırıları artmasına rağmen siber sigorta maliyetleri düşüyor

Fidye yazılımı faaliyetlerindeki artışa rağmen, siber sigorta fiyatlarının düşmesi, daha düşük maliyetli fidye yazılımı kitlerinin etkisiyle gerçekleşiyor.

Yapılan araştırmalar, fidye yazılımı faaliyetinin yıldan yıla %48 arttığını gösteriyor. Ancak buna rağmen, 2022 yılının sonunda bütün zamanların en yüksek seviyesine ulaşan siber sigorta fiyatları 2023 yılında %9 düşüş yaşadı. Elde edilen veriler, 2020 ve 2021 yıllarında fidye yazılımı saldırılarının artmasıyla siber sigorta pazarının sorunlar yaşadığını ortaya koyuyor. Bu durum, siber koruma maliyetlerinin iki katından daha fazla artmasına neden oluyor.

Rapora göre, 2020 ve 2021 yıllarında fidye yazılımı saldırılarının artması, daha önce hiç yaşanmamış bir durum olan daha düşük maliyetli fidye yazılımı kitlerinin varlığıyla ilişkilendiriliyor. Ayrıca, küresel fidye yazılımı saldırılarındaki artışla birlikte, siber sigorta piyasası için 18 aylık bir durgunluktan sonra düşüş yaşandı. Rapor ayrıca, işletmelerin siber saldırılardan kaynaklanan kesintilere ek olarak, dijital tedarik zincirindeki kesintilerden ve sadece siber saldırganlardan kaynaklanabilecek kayıplara daha fazla maruz kalma potansiyeline dikkat çekiyor. Ayrıca, büyük bulut sağlayıcıları bu durumun genellikle insan kaynaklı olduğunu belirtiyor.

Fidye yazılımı faaliyetlerindeki artışa rağmen, siber sigorta fiyatlarının düşmesi, güçlendirilmiş savunma önlemleri ve daha düşük maliyetli fidye yazılımı kitlerinin etkisiyle gerçekleşiyor. Ancak işletmeler, siber saldırılardan kaynaklanan kesintilere ek olarak dijital tedarik zincirindeki kesintilerin de artmasıyla daha fazla kayıp riskiyle karşı karşıya kalabiliyorlar.

Siber sigorta piyasası, fidye yazılımı saldırılarının artışıyla mücadele etmek ve işletmelere finansal koruma sağlamak için önemli bir rol oynuyor. Ancak fidye yazılımı saldırılarının hızlanmasıyla birlikte sigorta primlerindeki artış da dikkat çekiyor. Bu durum, işletmelerin siber güvenlik önlemlerini güçlendirmek ve siber saldırılara karşı daha iyi korunmak için önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Bu nedenle siber saldırılara karşı güçlü bir savunma sistemi ve etkili bir siber sigorta politikası, işletmelere önemli bir güvence sağlayabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu