Florida’da yapay zeka ile trafik kazaları önlenecek

Florida Ulaştırma Bakanlığı, şehirdeki trafik kazalarının sayısını azaltmak için Lakeland bölgesine 25 kavşakta yapay zeka kuracak.

Florida Ulaştırma Bakanlığı, şehirdeki trafik kazalarının sayısını azaltmak umuduyla Lakeland bölgesine 25 kavşakta yapay zeka kuracak. Bu işlem için 500.000 dolar ödenek ayrıldı. Geçen yaz, şehir dört kavşakta bir pilot yapay zeka programı başlatmıştı. Şimdi kavşaklar bir dizi sensör ile takip ediliyor.

Şu ana dek sıfır kaza

Şehir sözcüsü Kevin Cook, “Sensörler aracın hızını ve kavşaktan olan mesafeyi ölçüyor.” dedi. Kırmızı ışıkta geçmesi muhtemel sürücü, hız ve mesafe hesaplaması yaparak gerekli gördüğünde ışıkları değiştirebilecek. Farklı senaryolarda kaza engelleyecek şekilde ışıkların düzenlenme kararı yapay zekaya bırakılıyor. Pilot programdan elde edilen veriler uzmanlara göre şimdilik oldukça cesaret verici. Son zamanlarda mühendisler, Martin Luther King Jr, Avenue ve Memorial Blvd’de 24 saatlik bir süre içinde neler olduğunu ölçtüler. Lakeland trafik operasyonları müdürü Jeffrey Weatherford, “Sistemimizin algıladığı, kırmızı ışıkta geçen veya ışık kırmızıyken kavşakta bulunan kırk beş araç vardı.” diyor ve gururla ekliyor. “Kaza sayımız sıfır!”

Yapay zekanın pilot uygulamasının ne zaman biteceği ve başka bölgelerde kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu