Ford’dan Rivian’a büyük yatırım!

General Motors ile anlaşma aşamasına gelen Rivian, son kararını Ford’dan yana verince ABD’de otomobil dengeleri değişti.

Elektrikli otomobil pazarında son dönemin en popüler ismi Rivian arza açıldı. Jeff Bezos’un da geçtiğimiz günlerde Rivian’ı övmesinin ardından hisse değeri tavan yapan Rivian’a Ford’dan büyük yatırım geldi. Bu arada hisselerin %20’sinin halihazırda 700 milyon dolar ödeme yapan Amazon’da olduğunu hatırlatalım.

Kısa bir süre öncesine kadar General Motors (GM) ile anlaşma aşamasına gelen Rivian, son kararını Ford’dan yana verince ABD’de otomobil dengeleri değişti. Rivian’ın Operasyon Müdürü, Joe Hinrichs GM’yi kast ederek, “Biriyle nişanlı olmanız evleneceğiz anlamına gelmez.” ifadeleriyle son noktayı koydu.

Stratejik iş birliği

Rivian’ı farklı kılan tamamen elektrikli kamyonet ve benzeri büyük araçlar üretmesi. Tabii ki Rivian’ın fabrikasında robotik ve otonom teknolojilerin son örneklerine rastlamak mümkün. Hatta bazı uzmanlara göre Rivian, üretim açısından Tesla’dan bile daha ileri bir teknoloji kullanıyor.

Otomobil sektöründe eski şaşalı günlerine dönmek isteyen Ford, elektrikli otomobil rüzgarını avantaja çevirmek için bu yatırımı oldukça önemsiyor. Rivian’a 500 milyon dolar yatıran Ford, şu an için hisselerin %12’sine sahip olarak hem Amazon’dan sonraki en büyük yatırımcı hem de otomobil üreticisi olarak en büyük yatırımcı olma unvanına sahip oldu.

İkilinin stratejik ortaklığının önümüzdeki seni otonom sürüşe sahip nakliye araçları üretimiyle kendini göstermesi bekleniyor. Yatırım doğru planlanır ve işler Ford için yolunda giderse, Ford eski günlerine dönebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu