Ford’tan engelli sürücüler için prototip robot EV şarj istasyonu

Ford, hareket kabiliyeti kısıtlı olanlar için benzinli araçlardan önce elektrikli araçlarda bu sorunu çözmeyi hedefliyor.

Hareket kabiliyeti kısıtlı olan herkes için bir benzin istasyonunda yakıt doldurmak zor olabilir, ancak Ford, benzinli araçlardan önce elektrikli araçlar için bu sorunu çözmeyi hedefliyor.

Ford, bir akıllı telefon kullanarak aracınızda otururken kontrol edilebilen bir prototip robot şarj istasyonu geliştirdi. Etkinleştirildiğinde, robotik şarj kolu, bir bağlantının yapılmasına izin veren (boyaya zarar vermeden) bir araçtaki şarj portunu tanımlamak ve onunla hizalamak için küçük bir kamera kullanıyor. Şarj işlemi tamamlandıktan sonra robot, aracın hareket etmesi için kolu otomatik olarak geri çekiyor.

“Ford, hareket özgürlüğü sağlamaya kararlı. Şu anda aracınıza yakıt ikmali yapmak veya aracınızı şarj etmek bazı sürücüler için büyük bir sorun teşkil edebilir. Robot şarj istasyonu bazı insanlar için kesinlikle çok büyük önem taşıyor.” diyor Ford Avrupa Araştırma ve Yenilik Merkezi araştırma mühendisi Birger Fricke. Robot şarj cihazları Almanya’daki Dortmund Üniversitesi tarafından özel olarak üretiliyor ve şu anda laboratuvar testlerinin ardından gerçek yaşam durumlarında test ediliyor.

Ford, bunların engelli park yerlerinin yanına ve evlerin dışına yerleştirmeyi planlıyor. Aynı zamanda bu mobil ikmal robotları, şirketlerin araç filolarını şarj etmeleri için verimli bir yol olarak görülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu