Galaxy S8’de önemli güvenlik açığı!

Samsung’un henüz bir kaç gün önce tanıttığı Galaxy S8 cihazlarında bulunan yüz tanıma özelliğinde keşfedilen güvenlik açığı oldukça şaşırtıcı.

Galaxy S8 şimdilik göz alıcı tasarımıyla dikkat çekiyor ama S8’de bulunan bir tasarım öğesi bu güzelliği karalamaya başladı bile. Parmak izi sensörünü telefonun arka tarafına yerleştirmek yerine kameraya hizalanmış olması çoğu kişinin telefon kilidini açmak için diğer yollardan birini kullanacağından neredeyse emin olmamızı sağlıyor.

Bu yollardan birisi de en düşük güvenliğe sahip yöntem olarak görülen yüz tanıma. Bir şifre kodu veya sıralı şekil çizmek yerine Galaxy S8 sizi yüzünüzden tanımlayabiliyor. Ön kameradan gelen görüntü yüzünüzün oranlarını analiz etmek için kullanılıyor ve kimliğiniz teyit edildiğinde kilit açılıyor. Bunun için sadece telefonunuzu bir selfie çeker gibi tutmanız yeterli.

Parmak izi ve iris taraması benzersizdir ve vücudunuzun önemli kısımlarına erişim olmadan sanal olarak kandırılması pek mümkün değildir. Ancak yüz tanımada diğer biyometrik yöntemlere göre çok daha düşük seviyeli bir güvenlik sağlar. Aşağıda bulunan YouTube videosunda bir kişinin Galaxy S8’i nasıl kandırıp şifreyi açtığını görünce şaşırmamak elde değil.

Samsung’un Samsung Pay ile ödeme yaparken yetkilendirme yöntemlerinden birisi olarak yüz tanımaya izin vermemesinden bu gerçeği fark ettiğini söylersek herhalde yanlış bir yorum yapmış olmayız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu