Gelecekte yılbaşı yemeğinizi robot şef pişirecek

Tavana monte edilen robot şef, 5000’in üzerinde yemek tarifini ustalıkla yapabiliyor.

Londra merkezli Moley Robotics isimli teknoloji şirketi önümüzdeki yıl için ilginç bir robot şefi piyasaya süreceklerini duyurdu. Gelişmiş bir mutfak robotu olarak geliştirilen bu model ticari ve bireysel ihtiyaçlara karşılık verebiliyor. Başka bir ifadeyle hem restoranlar hem de ev kullanıcıları Moley Robotics’in hedef kitlesi arasında yer alıyor.

Gerçek bir şefin hareketlerini taklit ediyor

Tavana monte edilen bu robot, ray üzerinde hareket eden gelişmiş kollara sahip. 5000’in üzerinde yemek tarifini ustalıkla yapabilen robot için tek yapmanız gereken doğru hazneye doğru malzemeyi yerleştirmek. Ardından onun maharetli kol ve elleriyle tavayı döndürdüğünü, yumurtayı çırptığını izleyebilirsiniz.

Moley Robotics, robotun hareketlerine çok önem veriyor. Bu nedenle de mühendisler, BBC’nin yayımladığı MasterChef programının 2011 yılında kazananı Tim Anderson ile anlaşma yaparak onun hareketlerini yakalamayı başarıyorlar. Anderson, “Ben bir stüdyoda yemek yaptım. Ardından hareketlerimin adım adım bir robota aktarılışını şaşkınlıkla izledim.” diyor.

Yüksek fiyat

Moley’in CEO’su Mark Oleynik ise güvenliği ön plana aldıklarını ifade ediyor: “En ufak bir tereddütte dahi robotun anında durmasını sağlayacak güvenlik önlemleri aldık.”

Şu an için 200 bin dolar civarında bulunan Moley’in mutfak robotu elbette erişilebilir olmaktan uzak. Ancak talebin artması ve maliyetlerin düşmesiyle yakın gelecekte evlerde bu tarz şef robotları daha sık görebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu