GittiGidiyor’a Stevie Awards ödülü

60 ülkeden 3 bin 800 şirketin değerlendirildiği Stevie Awards 2016’da GittiGidiyor, “Avrupa’nın en hızlı büyüyen şirketi” kategorisinde bronz ödül aldı. GittiGidiyor ayrıca bu kategoride ödül alan tek Türk şirketi oldu.

Kendi kategorilerinde dünyanın en başarılı kurumlarının ödüllendirildiği ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Stevie Awards 2016’nın (Uluslararası İş Ödülleri) sahipleri belli oldu. Türkiye’de e-ticaretin ev sahibi GittiGidiyor, “2015 yılında Avrupa’nın en hızlı büyüyen şirketi” kategorisinde bronz ödülünün sahibi oldu.

60 ülkeden 15 farklı kategoride 3 bin 800 şirketin çalışmalarıyla başvurduğu Stevie Awards 2016’da bu kategoride ödül alan tek Türk şirketi olma başarısını da gösteren GittiGidiyor için jüri yaptığı değerlendirmede sitenin çarpıcı büyümesine dikkat çekti.

Güçlü markası ve doğru ortaklık yapısının bir sonucu olarak hayata geçirdiği stratejilerin GittiGidiyor’un başarısının arkasındaki en önemli nedenlerden biri olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “GittiGidiyor, küçük şirketlerin büyük rakip şirketlere karşı başarılı olabileceğini göstermiştir. Talep edilen hizmetleri uzak bölgelere ulaştırma konusunda mükemmel bir plan uygulayan GittiGidiyor, 2015 yılında ortaya koymuş olduğu yüzde 48’lik büyüme ile etkileyici bir performans sergiliyor. Online ticarette en büyük sorunlardan birisi yeni müşteri ve üye çekme sorunu olsa da GittiGidiyor’un bu alanda büyük bir iş başardığını da görüyoruz. Avrupa Birliği ile İslam ülkeleri arasındaki köprü rolünün sunduğu avantajı kullanmaya devam etmesi durumunda GittiGidiyor için çok daha parlak bir gelecek öngörüyoruz.”

“E-ticaret dünyasında Doğu ile Batı arasındaki köprüyüz”

Aldıkları ödüller ilgili değerlendirmede bulunan GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı ise şunları söyledi: “Sadece Türkiye’de e-ticaretin ev sahibi olarak değil aynı zamanda Doğu ve Batı medeniyetleri arasında e-ticaret alanında üstlenmiş olduğumuz köprü görevinin de bilinci ile bazı projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Bu kapsamda Türk firmaların, ürünlerini doğrudan yurtdışındaki tüketicilere satmasını mümkün kılan sistemimizi hayata geçirdik. Türkiye’nin önde gelen markalarının ürünlerini şu an Almanya’daki tüketicilere listeleyen hizmetimizi, yakın bir zamanda Türkiye’deki tüm satıcılarının ürünlerini tüm dünyaya açacak şekilde genişletmeyi planlıyoruz. Aynı şekilde GittiGidiyor’un eBay envanterini de Türkiye ile birleştirmeyi hedefliyoruz. Bu entegrasyonun tamamlanması ile GittiGidiyor ile eBay’den ürün satın almak arasında bir fark kalmayacak. Vizyoner bakış açımız ile hayata geçirdiğimiz bu ve benzeri projelerin bir yansıması olarak sadece ulusal değil uluslararası arenada da ödülleri toplamaya devam ediyoruz. eBay’in global tecrübesini arkamıza alarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de sektörde ses getiren yeniliklerimizi hayata geçirmeye ve ödülleri toplamaya devam edeceğiz.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu