Gmail’e mavi onay işareti geliyor

Google yeni özelliklerin, kötü amaçlı e-postaların önlenmesine ve kullanıcıların e-postalarının güvenliğinin artırılmasına yardımcı olacağını belirtiyor.

Gmail, kullanıcıların e-postalarının güvenliğini artırmak için yeni bir adım attı. Artık, e-posta adreslerinin gerçek sahibini doğrulamasına yardımcı olan mavi renkli doğrulama işaretleri kullanılacak. Bu doğrulama işaretleri, kötü amaçlı e-postaları da tespit edecek.

Bir diğer özellik ise “Güvenilir Göndericiler” özelliği. Bu özellik, DMARC adı verilen bir protokolü kullanıyor ve gönderenlerin kimliklerini doğrulayarak çalışıyor. Böylelikle şirket, kullanıcılara bir e-postanın güvenilir bir kaynaktan geldiğine dair daha fazla güvence sağlıyor.

Google, “Doğrulanmış Onay İşareti” ve “Güvenilir Göndericiler” özelliklerinin, kötü amaçlı e-postaların önlenmesine ve kullanıcıların e-postalarının güvenliğinin artırılmasına yardımcı olacağını belirtiyor. Bu yeni özellikler, kullanıcıların daha az spam ve kötü amaçlı e-posta almasını sağlayacak ve e-posta güvenliğini artıracak.

Gmail’in yeni özellikleri, şu anda sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanılıyor, ancak yakında tüm kullanıcılara sunulması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu