Google’dan şok karar: İsrail sözleşmesine karşı çıkan 28 çalışan kovuldu!

Sözleşme, şirketlerin boykot baskılarına boyun eğmemelerini gerektiren katı hükümler içeriyor.

Google, “Project Nimbus” adlı İsrail hükümeti ile yapılan bulut sözleşmesine karşı protesto eden çalışanları işten çıkardı. İçeride yaşanan gerginlik ve protestolar, şirketin güvenlik politikalarına aykırı bulundu. İşte, bu olayın perde arkasında yaşananlar.

Teknoloji devi protestoculara kapıyı gösterdi

Google, İsrail hükümeti ile imzaladığı bulut bilişim sözleşmesine karşı çıkan çalışanlarına tolerans göstermedi. Şirket, New York ve Sunnyvale’deki ofislerinde protesto düzenleyen 28 çalışanını işten çıkardı. Bu olay, şirket içindeki güvenlik politikalarına aykırı davranışlar olarak değerlendirildi.

Google, İsrail hükümetinin bulut sözleşmesini protesto eden 28 çalışanını işten çıkardı
Google, İsrail hükümetinin bulut sözleşmesini protesto eden 28 çalışanını işten çıkardı

Protestoların odağında ‘Project Nimbus’ var

Protestolar, Google ve Amazon’un İsrail hükümeti ve askeriyle üç yıl önce imzaladığı 1.2 milyar dolarlık “Project Nimbus” bulut bilişim sözleşmesine yönelikti. Sözleşme, şirketlerin boykot baskılarına boyun eğmemelerini gerektiren katı hükümler içeriyor. Bu da, ne olursa olsun İsrail’e hizmet vermeye devam etmeleri anlamına geliyor.

Güvenlik politikaları ve işten çıkarmalar

Google’ın küresel güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Chris Rackow, şirketin bu tür olaylara tahammül etmeyeceğini ve politikaları ihlal eden davranışlara karşı harekete geçileceğini belirtti. Rackow, çalışanlara gönderdiği bir mektupta, “Eğer politikalarımızı ihlal edecek davranışlarda bulunmayı düşünen az sayıdaki kişiden biriyseniz, tekrar düşünün,” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu