Google, yeni veri merkezine 1 milyar dolar harcıyor!

Kansas City’de hayata geçirilecek olan bu tesis, Google’ın sürekli büyüyen bulut işletmesine ve yapay zeka inovasyonlarına destek olacak.

Google, Kuzey Amerika’nın orta batısında dijital geleceğimizi şekillendirecek yeni bir veri merkezi kuruyor. Bu gelişme, yapay zeka ve bulut bilişim gibi teknolojilerin omurgasını oluşturan veri merkezlerinin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım ile Kansas City’de hayata geçirilecek olan bu tesis, Google’ın sürekli büyüyen bulut işletmesine ve yapay zeka inovasyonlarına destek olacak.

Enerji verimliliği ve topluluk ortaklıkları, şirketin bölgedeki varlığını genişletme kararında belirleyici faktörler arasında yer alıyor. Google, veri merkezini Evergy ile iş birliği içinde çalıştırırken, Ranger Power ve D. E. Shaw Renewable Investments (DESRI) ile 400 megavatlık yeni karbon nötr enerji getirerek şirketin karbon nötr enerji üzerinde çalışma hedefine katkıda bulunacak.

Google, Yeni Veri Merkezine 1 Milyar Dolar Harcıyor!
Google, Yeni Veri Merkezine 1 Milyar Dolar Harcıyor!

Missouri Valisi Mike Parson, Google’ın Kansas City’yi seçmesinin, eyaletin dünya çapında şirketleri çekme ve destekleme kapasitesinin bir yansıması olduğunu belirtti. Yetenekli iş gücü, üstün altyapı ve mükemmel iş ikliminin, önde gelen işverenlerden yatırımları çekmeye devam ettiğini vurguladı. Google’ın bu hamlesi, bölgenin yüksek teknoloji sektöründe büyümesine olumlu bir etki yapacak.

Kansas City Belediye Başkanı Quinton Lucas, Google’ın Kansas City’yi seçmesinin, şehrin bir teknoloji başkenti olma yolunda ilerlediğini gösterdiğini ifade etti. Google ayrıca, Kansas City bölgesine Skilled Trades and Readiness (STAR) programını getireceğini duyurdu. Şirket, Missouri Works Initiative ve Urban League ile iş birliği yaparak, yetenekli ticaretlerde giriş seviyesi yetenek havuzunu artırmayı hedefliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu