Google, Android uygulamalarının kullanıcı verilerini silmesini isteyecek

Google, geliştiricilerden Veri Güvenliği formundaki uygulama verilerinin silinmesine yönelik soruları cevaplamalarını isteyecek.

Google, Android uygulamaları için yeni bir hesap silme politikasını duyurdu. Bu yenilik ile şirket, bir uygulama hesabını temizlemeyi bir hesap oluşturmak kadar kolay hale getirmek istiyor.

Şirket, bu politikayı önümüzdeki yılın başlarında uygulamaya koyacağını ve üzerinde çalışmalar yapıldığını söylüyor. Aynı zamanda yapılan bu hareket, 30 Haziran 2022’de App Store’daki uygulamalar için benzer bir politika uygulayan Apple’ı hatırlatıyor.

Google, geliştiricilerden Veri Güvenliği formundaki uygulama verilerinin silinmesine yönelik soruları cevaplamalarını isteyecek. Ayrıca formdaki yanıtlar, kullanıcılara uygulamaların veri toplayarak bilgi sağlayan Google Play’in Veri Güvenliği bölümünde yansıtılacak.

Bunlara ek olarak Google, yeni politikasıyla şirketin Play Store’daki Veri Güvenliği bölümünü kendilerine sunulan veri kontrollerini daha iyi yansıtacak bir şekilde değiştirdiğine de dikkat çekiyor. Büyük firmalar ise kullanıcıların Google Play’de kodlarını hesap silmeye izin verecek şekilde değiştiren uygulamalarda veri silme rozetleri görmeye başlayacaklarının atını çiziyor.

Şirket, uygulamayla ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Hesap ve veri silme işlemi için uygulama içinden başlatma seçeneği sunulacak ve özellikleri de kolayca keşfedilecek. Bu politika, geliştiricilerin hesap silme sırasında kullanıcı verilerini sunucularından silmelerini de gerektiriyor. Bunu da uygulamada belirtmek zorunda.”

Firma yetkilileri aynı zamanda bir hesabı silme talebinde bulunduğunuzda, o hesapla ilişkili verileri de silmeniz gerektiğini söylüyor. Buna ek olarak bu özellik, geliştiricilere daha fazla seçenek sunmak için bir yol oluşturuyor. Yani hesaplarını tamamen silmek istemeyen kullanıcılar, uygun olduğunda diğer verileri silebilecek. Güvenlik açısından da veri saklama yetkisine izin vermeniz gerekiyor.

Google bunu uygulama konusunda biraz zaman isteyen kullanıcılar için de 31 Mayıs 2024’e kadar uzatılmış bir yetkisiz kullanım süresi sağlayacak. Ama yine de bunun için Google Play konsolu ile açıkça başvurmaları gerekecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu