Google, Area 120’deki projelerin yarısını iptal etti

Teknoloji devi Google, kendi Ar-Ge grubu Area 120'de bulunan 14 projenin 7 tanesini iptal ettiğini duyurdu.

Teknoloji devi Google, Area 120 isimli Ar-Ge bölümünde bulunan projelerin yarısını iptal ettiği haberiyle gündemde. Şirketin CEO’su Sundar Pichai tarafından Code Konferansında yapılan konuşmanın ardından tahmin edilen bu karar Google tarafından da onaylandı. Sundar Pichai, yaptığı konuşmada teknoloji şirketinin %20 daha verimli olması gerektiğini öne sürmüştü.

Salı günü şirket, yeni ürün inovasyonları üzerinde çalışan ekiplerin yarısının projelerini iptal ettiği “yürürlükte azalma” konusunda personele bilgi verdi. Daha önce, Area 120’de yer alan 14 proje vardı ancak alınan yeni kararla birlikte bu sayı yediye indirildi. Projeleri devam etmeyecek olan çalışanlara, Ocak 2023’ün sonuna kadar Google’da yeni bir iş bulmaları gerektiği, aksi takdirde işten çıkarılacağı söylendi. Area 120 lideri Elias Roman, Google’ın tamamında ürün kuluçkasını hızlandırmak için daha önceki görevinin aksine odağını yalnızca AI öncelikli projelere keskinleştirmeyi amaçlıyor.

Bir Google sözcüsü, “Kısa bir süre önce Area 120’nin odağını Google’ın yapay zekaya yaptığı derin yatırıma dayanan ve önemli kullanıcı sorunlarını çözme potansiyeline sahip projelere kaydıracağını paylaşmıştık. Sonuç olarak, Area 120, yeni çalışmalara yer açmak için birkaç projeyi sonlandırıyor. Etkilenen ekip üyeleri, Google’daki yeni projeleri ve fırsatları keşfederken özel destek alacaklar.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu