Google Chrome’a okuma modu geliyor

Okuma modu, kullanıcıların bir sayfanın içeriğine daha iyi odaklanmasına yardımcı olmak için ekrandaki dikkat dağıtıcı öğeleri azaltıyor. 

Google, öğretmenler ve öğrenciler için yeni Chorme ve Classroom özelliklerini kullanıma sunduğunu duyurdu. Teknoloji devi, Chrome için yeni bir “okuma modu”, Meet için de AI destekli El Kaldırma Hareketi Algılama özelliği ve daha fazlasını ekliyor.

Okuma modu, şirketin tarayıcısının yan paneline gelen özelleştirilebilir bir okuyucu görünümü kazanıyor. Yeni özellik, disleksi ve DEHB olan öğrencilere yardımcı olmak için tasarlandı. Okuma modu, kullanıcıların bir sayfanın içeriğine daha iyi odaklanmasına yardımcı olmak için ekrandaki resimler ve videolar gibi dikkat dağıtıcı öğeleri azaltıyor. Yazı tipi, yazı tipi boyutu ve boşluk gibi ayarların yanı sıra metin ve arka plan rengi de özelleştirilebiliyor. Özellik, M114’te Chrome OS’deki Chrome tarayıcısında kullanılabiliyor.

Bu modun, Chrome’un 2015’ten beri desteklediği okuma modundan bazı farkları bulunuyor. Okuma modu, Chrome’da hiçbir zaman varsayılan olarak etkinleştirilmemişti, ancak artık kullanıcılar chrome://flags/#enable-reader-mode adresinde okuyucu modunu ayarlayarak etkinleştirebilecekler. İki mod arasındaki temel farklardan bir diğeri ise, okuma modunun web sayfasının içeriğini Chrome’un kenar çubuğunda göstermesi.

Bununla birlikte, tüm Google Workspace for Education kullanıcılarına sunulan, yapay zeka destekli El Kaldırma Hareketi Algılama özelliği, toplantıları daha doğal hale getiriyor. Elinizi fiziksel olarak kaldırdığınızda Meet, El Kaldırma simgesini otomatik olarak kaldırıyor ve sizi ana ekrana götürüyor. Bu özellik ise, önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak. Google ayrıca, önümüzdeki aylarda kullanıma sunulan yeni bir “birlikte sunum” özelliği aracılığıyla iki veya daha fazla öğretmenin slaytları birlikte yönetme olanağını da kullanıma sunacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu