200.000’den indirilen bir Roblox Chrome uzantısı, backdoor içeriyor

Roblox oyunuyla ilgili popüler bir Chrome uzantısı, kullanıcıların giriş bilgilerini ve takas edilebilir varlıklarını çalmaya çalıştı.

Çocuklar arasında en popüler oyunlardan biri olan Roblox, kötü niyetli aktörler için bariz bir hedef konumunda. Oyunla ilgili popüler bir Chrome uzantısı, kullanıcıların giriş bilgilerini ve takas edilebilir varlıklarını çalmaya çalıştı ve Chrome web mağazasındaki “SearchBlox” uzantısının iki örneğinin kötü amaçlı yazılım içerdiği tespit edildi. Kod, Roblox ticaret platformu Rolimons’tan hesap kimlik bilgilerini ve öğeleri çaldı. Şu anda, virüsten koruma yazılımı uzantıyı veya ilgili URL’leri işaretlemiyor ve bu da tespit edilmesini zorlaştırıyor.

FIFA ve Minecraft eklentileri çok riskli

SearchBlox, kullanıcıların belirli Roblox oynatıcılarını aramasına izin veren bir araç olarak reklamını yaptı. Birisi kodu yüzbinlerce kullanıcı indirdikten sonra ekledi. Ancak, arka kapının orijinal geliştiriciden mi yoksa uzantıyı tehlikeye atan başka birinden mi geldiği belli değil. Yine de birçok Roblox oyuncusu “Unstoppablelucent” adlı bir kullanıcıdan şüpheleniyor. Google, SearchBlox’u Chrome Mağazasından anında kaldırdı. Ancak onu yükleyen kullanıcıların, ciddi bir sistem taraması yapması tavsiye ediliyor. Siber tehditlerin en çok hedef aldığı oyunlar arasında FIFA ve Minecraft geliyor. Kullanıcıların yalnızca güvenilir kaynaklardan oyun indirmeleri oldukça önemli. Roblox için TechSpot dışında bir kaynak kullanılmaması gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu