Google Firefox'u kaybedince büyük darbe yedi

Popüler web tarayıcılarından Mozilla, senelerdir birlikte çalışmış olduğu Google ile olan anlaşmasının sona ermesinin peşinden anlaşmayı yenilememiş ve bunun yerin Amerikan Yahoo‘yla yeni bir ortaklığa girişmişti. 
Dünyanın en popüler web tarayıcılarından birine sahip olan Mozilla, senelerdir birlikte çalışmış olduğu Google ile olan anlaşmasının sona ermesinin peşinden anlaşmayı yenilememiş ve bunun yerin Amerikan web devi Yahoo‘yla yeni bir ortaklığa girişmişti. Yahoo’yla bu yeni ortaklığı sonrası Firefox web tarayıcısının düşünülen arama motorunu Google’dan Yahoo’ya çeviren Mozilla’nın bu hamlesi Google’ın kan kaybetmesine sebep oldu.

Google ciddi bir düşüş yaşadı

Kullanıcıların web tarayıcılarındaki düşünülen arama motorunu kolaylıkla değiştirebildikleri göz önüne alındığında Firefox‘un Google’ı terk ederek Yahoo’ya geçmesinin büyük bir tesir yaratması beklenmemiş olsa da, gösterilen son istatistikler Google arama motorunun Firefox’u kaybettikten sonra ciddi bir düşüş yaşadığını gösterdi.

Google düşüşünün ardındaki nedenler ne?

Google arama motoru kullanımında görülen bu düşmenin sebebi şekilde bir hayli web kullanıcısının tarayıcısının ayarlarını değiştirmemesi ve tarayıcılarını en kolay haliyle kullanmaları gösteriliyor. Google’ın arama motorunda yaşanmış olan bu düşüş, Yahoo’nun Mozilla’yla anlaşarak doğru bir hamle yapmış olduğu anlamında yorumlandı.
 
Öte yandan, Google, sürücüsüz otomobil konseptini ilk kez kendi imalatı bir otomobille birleştirdi. Geçtiğimiz senelerde daha önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de ziyaret etmiş olduğu Google kampüsünde sürücüsüz bir otomobile binerek kampüs içerisinde gezdiği görüntüler Türkiye medyasında da yer almıştı.

Google sürücüsüz otomobil çalışmalarını yazılım üzerinden sürdürüyor

Google sürücüsüz otomobil çalışmalarını yazılım üzerinden sürdürüyor, yazılımın kullanacağı otomobili ile piyasadaki mevcut otomobillere adapte ederek test ediyordu. Ancak Google sürücüsüz otomobil sistemine uygun olarak kendi tasarımı ilk otomobil prototipini üretti ve yine Google kampüsünde kullanıma koydu. Alıştığımız büyük aile otomobili görüntüsünden çok uzak olan prototip aslında iki kişilik küçük bir golf arabasını andırıyor. Bu da normal bir durum zira sürücüsüz otomobillerin karayollarına çıkmasına hala uzun yıllar var ancak Google sürücüsüz otomobilleri karayollarına çıkarmadan önce büyük şirketlerin kampüslerinde, golf sahalarında, tatil beldelerinde, otel bahçelerinde kullanılması için özel şirketlere satmak istiyor. Dolayısıyla, park etmesi, manevrası, dar alanlardan geçebilmesi çok kolay olan küçük bir otomobil, pazarın ihtiyaçlarına cevap veriyor. Haberin devamı için tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu