Google Haritalar sonunda Waze’in tünel içi navigasyon özelliğini ekliyor!

Bluetooth işaretçileri, GPS sinyallerinin ulaşamadığı yeraltı ortamlarında navigasyon ve trafik bilgisi sağlamak için tasarlandı.

Google, diğer GPS uygulaması Waze’in özelliğini kopyalayarak, tünellerde navigasyon sağlayacak Bluetooth işaretçilerini Google Maps’e ekledi. Bu özellik, Android’deki Google Maps için yaygın olarak kullanılabilir hale geldi, ancak iOS versiyonunda hala mevcut değil.

Bluetooth işaretçileri, GPS sinyallerinin ulaşamadığı yeraltı ortamlarında navigasyon ve trafik bilgisi sağlamak için tasarlandı. Waze İşaretçileri olarak da bilinen bu cihazlar, “pil ile çalışan, düşük enerjili mikro denetleyici donanımı olup, kullanıcının telefonuna veya tabletine tek yönlü bir sinyal gönderirken, kullanıcıdan herhangi bir veri toplamaz.” Bu işaretçiler, New York City, Paris, Sidney, Rio gibi birçok şehirde yeraltına yerleştirilmiştir. Waze, bu özelliği ilk olarak 2016 yılında başlattı.

Google Haritalar sonunda Waze'in tünel içi navigasyon özelliğini ekliyor
Google Haritalar sonunda Waze’in tünel içi navigasyon özelliğini ekliyor

Bu fonksiyon varsayılan olarak etkin değil, bu yüzden nasıl açılacağına dair bilgiler de veriliyor. Maps’te Ayarlar > Navigasyon Ayarlarına gidip, listenin alt kısmında yer alan “Sürüş Seçenekleri”ni bulun. Bunun altında, Bluetooth tünel işaretçilerini (en son sürümü yüklediyseniz) göreceksiniz ve bu özelliği etkinleştirebilirsiniz.

Özellik, bazı beta ve diğer kullanıcılar için 2023 Ekim’inde görünmeye başlamış, ancak şimdi ana sürümde yer alıyor. Bu, özellikle birden fazla şeridi ve çıkışı olan zorlu tünellerde navigasyonu önemli ölçüde iyileştirecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu