Google kullanıcıları, Pixel telefon pilinin şişmesinden şikayetçi

Pixel akıllı telefon kullanıcıları problemin, bir tasarım sorunundan kaynaklanabileceğini düşünüyor.

Söz konusu sorun önce, Pixel 3 ve Pixel 3 XL kullanıcıları tarafından bildirildi ancak bazı Pixel 4 ve 4XL kullanıcıları da benzer sorunları yaşadığını paylaştı. Kullanıcılar, batarya şiştikçe telefonlarının fiziksel olarak bükülmesinin yanı sıra, telefonlarını şarj edemeyeceklerini söyledi.

Pixel 3 batarya şişme sorununa dair ilk rapor, 17 Mayıs’ta Pixel Phone Support forumunda yayınlandı ve o zamandan beri aynı sorunu 100’e yakın Pixel kullanıcısı daha yaşadı. Reddit’teki çeşitli konularda da Pixel 4 XL dahil bazı cihazlarda benzer sorunlar detaylandırıldı. 

Pixel pil şişme sorunu

Sorunun nedeni belirsizliğini koruyor ancak şişmenin, cihazların kablosuz şarjının arızalanmaya veya çalışmamaya başladıktan kısa bir süre sonra ortaya çıktığı düşünülüyor. Fakat pilin neden şiştiği belirsiz bir konu çünkü sorunun başlangıcı henüz bilinmiyor. Kablosuz şarj cihazı pil sorununa neden olmuş olabilir veya pille ilgili sorunlar kablosuz şarjda sorunlar yaratmış olabilir. Unutmamak gerekir ki; kablosuz şarj kullanımı ve bununla alakalı olarak ortaya çıkan ısı, pilde şişmeyi hızlandırabiliyor.

Pil şişmesi bilinmeyen bir durum değil ancak yeni telefonlarda oldukça nadir rastlanıyor. Pil şişmesi yaygın olarak, özellikle piller eskidikçe zamanla zayıflayan lityum iyon pillerdeki kimyasal reaksiyonla ilişkilidir. Buna ek olarak teknik ya da tasarım sorunu sonucunda da gerçekleşebilir. Geçmişte, tasarım kaynaklı pil sorununun en ünlü örneği, yalnızca şişmekle kalmayan aynı zamanda geri çağrılmadan önce alev alma eğiliminde olan Samsung’un Galaxy Note 7 cihazı olmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu