Google Meet, 360 derecelik arka plan sunuyor

360 derecelik yeni arka plan ile telefonunuzun ya da tabletinizin bulunduğu yere göre manzaranız değişiyor.

Google Meet, mobil cihazlarda görüntülü görüşmeler yapmanız için yeni 360 derecelik sanal arka planları duyurdu. Yeni güncelleme, iOS ve Android’de kullanıma sunuluyor. Aynı zamanda sizinle hareket edebilmek için de cihazınızın jiroskopunu kullanıyor.

360 derecelik yeni arka plan ile telefonunuzun ya da tabletinizin bulunduğu yere göre manzaranız değişiyor. Ekranınızı, hangi tarafa çeviriyorsanız o yönde arka planınız da değişecek. Yani telefonunuzu sağa ve sola hareket ettirirseniz, arka planınız da başka manzaraları gösterecek şekilde ayarlanıyor. Buna ek olarak Google, kullanıcıların video görüşmeleri sırasında bir denizi ya da gökkuşağını gösteren çok sayıda ve çeşitte yeni 360 derecelik arka plan uygulayabileceğini belirtiyor.

Bu özellik kullanıcılara havalı görünüyor, ancak yine de telefonunu sürekli hareket ettiren birisiyle görüşme yapıyorsanız arka planın sürekli değişiyor olması dikkatinizi dağıtabilir. Bu sebeple çoğu kullanıcı rahatsızlık duyabilir. Bunun yanı sıra, Google Meet’in Snapchat’e de benzeyen filtre koleksiyonu kadar kötü olmayacağı da söyleniyor.

Aslında geçtiğimiz ay Google Meet, çok çeşitte emoji de kullanıma sundu. Bu emojilerde çok sayıda çeşit bulunuyordu ve WhatsApp emojileriyle de benzerlik görünüyordu. Ama yine de Google Meet’in gelişmesi açısından biraz daha yol kat etmesi gerekecek. Çünkü elde edilen bilgilere göre Zoom’un eksiksiz reaksiyon kitaplığına da yetişmek için çalışmalar yapılıyor.

Bunların da ötesinde, Google kullanıcıları kademeli bir şekilde Duo’nun özelliklerini birleştirebilen yeni Meet uygulamasına geçiş sürecinde de uyarılarını göndermeye devam ediyor. Aynı zamanda geçen ay kullanıcıları değiştirmeye hazırlanırken de yeni güncellemelerini duyurmayı sürdürdü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu