Google Orbitera’yı satın alıyor!

Anlaşma,  Google’ın birçok bulut dağıtım hizmet faaliyetine başlayacağı anlamına geliyor.

Google bulut tabanlı ürünlerini şirketlere daha kolay satmak amacıyla Orbitera’yı satın aldı. Orbitera, yazılım üreticilerine bulut uygulamalarını yönetme, dağıtma ve bu uygulamaları kullanan şirketlere faturalandırma imkan sunuyor. Şirket, Google Cloud Platformunu değil, Amazon Web hizmetleri ve Microsoft Azure üzerindeki uygulamaları dağıtma desteği sunuyor. Ayrıca Google kendi platformları dışında diğer yazılım dağıtıcılarını desteklemeye devam edeceğini açıkladı.

Orbitera’nın en önemli özelliklerinden biri ise şirketlerin bulut kullanarak kurumsal yazılım denemesini imkan sunan bir servis sağlamasıdır. Sağlayıcılar, bir kullanıcının deneme sürümü talep ettiğinde kendi seçtikleri bulut platformu üzerine konuşlandırılmış proof-of-consept ortamları için otomatik olarak kendi profillerini ayarlayabiliyor.

Google’ın duyurusu çoklu bulut ortamı dağıtımlarının işletmelere destek amacıyla bulunduğunu ifade ediyor. Bu Amazon ve Microsoft’a göre farklı bir yaklaşım. Bu şirketler çoklu bulut ortamı sağlarken pazarlama stratejilerini kendi hizmetlerini standardize etmek amaçlı yeni müşteriler kazanmaya odaklanıyor.

IDC analisti Al Hilwa bu adım Google için diğer şirketlere güvenilirlik göstermeye yönelik bir fırsat olduğunu söyledi. Ayrıca Al Hilwa, Google’nun çok ciddi şekilde bulut ortamı üzerinde şirket kredibilitesi oluşturduğunu ifade ediyor.

Ayrıca Bebop’un Google tarafından satın alınması olumlu karşılanmıştı. Bebop işletmelerin daha kolay bulut uygulamaları oluşturmasına yardımcı olmak için araç geliştiriyor. Google iki şirketi birleştirmeyi başarabilirse, şirketlerin bulut uygulamaları oluşturmasına ve daha sonra bunları ticari ürünlere çevirmesinde onlara yardımcı olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu