Google Pixel 8 piyasaya sürüldü. İşte fiyatı ve teknik detayları!

Google Pixel 8, en yeni Android 14 işletim sistemi ile önceden yüklenmiş olarak geliyor.

Google, merakla beklenen Google Pixel 8 serisini 2023 Made by Google etkinliğinde duyurdu. Yeni Pixel 8 akıllı telefon en yeni Android 14 işletim sistemiyle yüklü olarak geliyor. 120Hz yenileme hızına ve 1400 nit parlaklığa sahip 6,2 inç Actua ekrana sahip ve fiyatı $699.

Detaylara girmeden öne çıkan özelliklerin bir özeti:

  • Sihirli düzenleyici: İstenmeyen nesneleri kaldırmaktan günün saatini değiştirmeye kadar çekiminizin neredeyse her bölümünü değiştirmenize olanak tanıyan yeni ve güçlü bir yapay zeka destekli görüntü düzenleme aracı.
  • En iyi çekim: Birisi göz kırpıyor veya kameraya bakmıyor olsa bile, bir grup çekimden en iyi fotoğrafı otomatik olarak seçen yeni bir AI özelliği.
  • Sıcaklık sensörü: Pixel 8 Pro’da bulunan yeni bir sensör, kamerayı çeşitli yüzeylerin yakınında tutarak ne kadar sıcak veya soğuk olduğunu ölçmenizi sağlıyor.
  • 120Hz yenileme hızı: Pixel 8 artık web sayfalarında ve fotoğraf albümlerinde gezinmeyi daha akıcı hale getiren 120Hz yenileme hızına sahip bir ekrana sahip.
  • Actua ekran: Pixel 8 ve 8 Pro, daha iyi renk doğruluğu ve daha yüksek parlaklık vaat eden yeni ‘Actua’ ekranlara sahip.
  • 7 yıl yazılım desteği: Google, Pixel 8 ve 8 Pro için yedi yıllık yazılım desteği vaat ediyor.

Google Pixel 8 teknik özellikleri

Google Pixel 8, 120Hz yenileme hızına, 1.400 nit parlaklığa (2.000 nit’e kadar çıkabilen maksimum parlaklık) ve inç başına 427 piksel piksel yoğunluğuna sahip 6,2 inç Actua ekrana sahip. Zarif bir cam ve metal tasarıma sahip olan cihaz, günümüzde birçok premium akıllı telefonda olduğu gibi, sektör için yeni bir standart oluşturan punch hole ekrana sahip.

Donanım açısından Google Pixel 8, 12MP ultra geniş kamera ve 10,5MP selfie kamerasının eşlik ettiği 50MP PD genişliğinde birincil sensöre sahip güçlü bir kamera performansı sunuyor. Hızlı şarjı kolaylaştıran 4.575mAh pil ile destekleniyor. Ayrıca Pixel 8, Qi kablosuz şarj desteği ve toza ve suya dayanıklılık için IP68 derecesi gibi selefinin sevilen özelliklerini koruyor.

İşlemcisine gelince, Pixel 8, öncüsü Tensor G2’ye kıyasla hem hız hem de gelişmiş verimlilik sunan Tensor G3 işlemci üzerinde çalışıyor. 8GB RAM ile donatılmış olarak geliyor ve 256GB’a kadar depolama seçenekleri sunuyor.

Google Pixel 8, en yeni Android 14 işletim sistemi ile önceden yüklenmiş olarak geliyor. Google, önceki üç yıllık destek döngüsünden önemli bir gelişme olarak yedi yıla kadar güvenlik yamaları ve büyük Android işletim sistemi güncellemeleri sağlamayı taahhüt ederek yazılım desteğini önemli ölçüde genişletti.

Google Pixel 8 fiyatı

Google, Google Pixel 8’i fiyatının 699 dolar olduğunu açıkladı.

Google Pixel 8 Pro teknik bilgiler ve özellikleri

Google Pixel 8 Pro, 120Hz yenileme hızına sahip 6,7 inç Super Actua ekrana sahip ve 2400 nit’e kadar en yüksek parlaklık desteği sunarak Google’ın şimdiye kadarki en parlak ekranı haline geliyor. Yüzeyin altında, Titan M2 Security Coprocessor ve 12GB RAM ile birlikte yeni Tensor G3 yonga seti tarafından destekleniyor. Google, bu akıllı telefon için yedi yıla kadar işletim sistemi ve güvenlik güncellemeleri sağlamayı taahhüt etti.

Optik için, arka kamera kurulumu birincil 50MP Octa PD geniş kamera, 48MP Quad PD ultra geniş kamera ve 48MP Quad PD telefoto kameradan oluşan üçlü bir yapılandırma içeriyor. Özellikle telefoto kamera, 5x telefoto optik zoom ile birlikte 30X’e kadar Super Res zoom özelliklerini destekliyor. Google, Pixel serisinde yapay zekanın entegrasyonunu sürekli olarak vurgulamıştır ve Pixel 8 Pro’nun kamerası, Ses Sihirli Silgisi, Sihirli Düzenleyici, Video Güçlendirme, Yapay Zeka Gürültü Azaltma, Yakınlaştırma Geliştirme ve En İyi Çekim dahil olmak üzere çeşitli yapay zeka özelliklerini içeriyor.

Ön tarafta ise 10,5 MP’lik bir selfie kamerası bulunuyor. Pixel 8 Pro, hem ön hem de arka yüzünde Corning Gorilla Glass Victus 2 ile korunuyor ve dayanıklılık sağlıyor. Toza ve su sıçramalarına karşı koruma için IP68 derecesine sahip. Bu yılki modele dikkat çekici bir ekleme, tavalar, içecekler, biberonlar ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli nesnelerin sıcaklığını ölçebilen sıcaklık sensörü.

Ek özellikler arasında Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, NFC, ekran altı parmak izi sensörü ve çeşitli yapay zeka geliştirmeleri yer alıyor. Google Pixel 8 Pro, 49 dilde yüz yüze konuşmaları, gerçek zamanlı mesaj deşifresini ve işaret çevirisini kolaylaştırabilen Canlı Çeviri özelliğini sunuyor. Ayrıca, Arama Ekranı özelliği Google Asistan’ın spam aramaları tanımlamasını ve filtrelemesini sağlıyor.

Google Pixel 8 Pro fiyatı

Google Pixel 8 Pro ABD’de 999 dolardan başlıyor. Üç depolama seçeneğiyle geliyor: 128GB, 256GB ve 512GB. Renk seçenekleri arasında Obsidian, Porcelain ve Bay Blue yer alıyor.

Yapay zeka iş başında

Pixel 8’de çektiğiniz fotoğraflardaki nesnenizi yeniden boyutlandırmak veya yeniden konumlandırmak mı istiyorsunuz? Düzenlemek istediğiniz nesneye dokunun veya daire içine alın, ardından yeniden konumlandırmak için sürükleyin veya yeniden boyutlandırmak için sıkıştırın. Ayrıca gri bir gökyüzünü altın renkli bir gün batımına dönüştürmek gibi ışık ve arka planı iyileştirmek için bağlamsal önerileri de kullanabilirsiniz. Ayrıca, bir düzenlemeyi seçtikten sonra Magic Editor size aralarından seçim yapabileceğiniz birden fazla sonuç seçeneği sunuyor, böylece istediğiniz görünümü elde edebiliyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu