Pixel 8’de heyecanlandıran özelliklerler: Circle to Search ve Magic Compose!

Samsung'un S24 serisinin piyasaya sürülmesiyle eş zamanlı olarak etkinleştirilecek bu özellik, Pixel 8 ve 8 Pro modellerinde kullanılabilecek.

Google’ın Pixel telefonları için 2024’ün ilk özellik güncellemesi heyecan verici yeniliklerle geliyor. Özellikle Pixel 8 serisi için ayrıcalıklı özellikler sunulurken, eski Pixel modelleri de bu güncellemelerden faydalanabilecek.

Yeniliklerin başında “Circle to Search” özelliği geliyor. Samsung’un Galaxy S24 tanıtımında ilk kez gösterilen bu özellik, kullanıcıların ekranlarında herhangi bir şeyi daire içine alarak Google’dan daha fazla bilgi almalarını sağlıyor. 31 Ocak’ta, Samsung’un S24 serisinin piyasaya sürülmesiyle eş zamanlı olarak etkinleştirilecek bu özellik, Pixel 8 ve 8 Pro modellerinde kullanılabilecek.

Ayrıca, Pixel 8 Pro’nun dahili termometresi artık daha kullanışlı hale geliyor. Kullanıcılar, kendi veya başka bir kişinin vücut sıcaklığını ölçebilecek. Google’ın “tıbbi dereceli” olarak tanımladığı bu özellik, şirketin FDA onayı gibi bir düzeyde onay aldığını ima ediyor.

Pixel 8'de Heyecanlandıran Özelliklerler... Circle to Search ve Magic Compose!
Pixel 8’de Heyecanlandıran Özelliklerler… Circle to Search ve Magic Compose!

Daha eski Pixel modelleri de yeni özelliklerden payını alıyor. Pixel 6, 7 ve 8 modelleri, AI yardımıyla mesajları farklı stillerde yeniden yazmayı sağlayan “Magic Compose” özelliğine erişebilecek. Pixel 8 Pro’da bu işlem cihazda gerçekleşirken, diğer modeller bulut kullanarak mesajlarını profesyonel bir tona kavuşturabilecek.

Bu özellik güncellemesi ayrıca, Yakındaki Paylaşım’ın adını Quick Share olarak değiştiriyor ve hem Google hem de Samsung tarafından kullanılacak. İsmin değişmesine rağmen, Quick Share hala destekleyen Android, ChromeOS ve Windows cihazlarına içerik göndermeyi sağlayacak.

Google, Pixel Watch’a otomatik ses geçişi özelliği ekliyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar Pixel Buds Pro’yu Pixel Watch’larından Pixel telefonlarına veya tabletlerine sorunsuz bir şekilde geçirebilecek. Ayrıca, sesin nereye aktarıldığını gösteren yararlı bildirimler alacaklar.

Son olarak, Google, Mesajlar uygulamasına “Photomoji” özelliğini ekliyor. Bu özellik, kullanıcıların bir fotoğrafı seçerek ve Oluştur’a basarak bir tepkiye dönüştürmelerini sağlıyor. Bu özellik güncellemeleri, bazı şanslı Pixel cihaz sahipleri için Perşembe günü başlayarak, diğer kullanıcıların birkaç hafta içinde en son özelliklerin tadını çıkarabilmeleri için devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu