Google’ın Magic Compose özelliği, uçtan uca şifreleme güvenliği sağlamıyor

Magic Compose kullanıcıların mesajlaşma süreçlerini hızlandırsa da uçtan uca şifreleme güvenliği sağlamıyor.

Google Messages’in “Smart Reply” özelliği, metinlere yanıt verme sürecini kolaylaştırsa da, tam bir mesaj oluşturamıyor. Ancak, Magic Compose ile Google, mesajlaşma uygulamasına Bard’ın gücünü getirerek metinleme işlemlerini hızlandırmayı hedefliyor.

Magic Compose, Mayıs ayının başlarında duyurulan ve I/O 2023 etkinliğinde resmi olarak tanıtılan bir deneysel özellik. Şimdi, ABD’de kullanıma sunulan Magic Compose, Bard’ın yapay zekâsını kullanarak mesajlar oluşturmanıza yardımcı oluyor.

Google’ın destek sayfasına göre, Magic Compose özelliği şu anda Messages uygulamasındaki RCS (Zengin İleti Hizmeti) sohbetleri için kullanılabilir durumda. Özelliği kullanmak için kullanıcıların uygulamanın Ayarlar menüsünden etkinleştirmeleri gerekiyor.

Magic Compose, metni yedi farklı stilde yeniden ifade edebiliyor. Kullanıcılar, Magic Compose’un önerilerini kullanarak sohbet başlatabiliyor veya yazdıkları metni farklı tonlarda ve stillerde yeniden düzenleyebiliyorlar. Ancak Magic Compose’un bir dezavantajı bulunuyor. Özellik, uçtan uca şifrelemeyi bozarak çalışıyor. Yanıtları oluşturmak için son 20 mesaj Google sunucularına gönderiliyor, ancak bu mesajlar daha sonra siliniyor ve Google hiçbir veriyi saklamıyor veya yapay zeka modellerini eğitmek için kullanmıyor.

Magic Compose özelliği, öncelikli olarak premium Google One abonelerine ve Messages beta programına katılanlara sunuluyor. Bu, şirketin premium abonelere öncelikli erişim sağlama stratejisiyle uyumlu bir yaklaşım.

Google’ın Magic Compose özelliği, kullanıcıların mesajlaşma süreçlerini hızlandırırken, kullanıcılar uçtan uca şifreleme güvenliği ile yapay zeka gücü arasında bir tercih yapmak zorunda kalacaklar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu