Google Stadia kapatılmadan önce Bluetooth desteği alacak

Google, Stadia kullanıcılarına teselli ödülü için Bluetooth desteğini etkinleştirecek bir aracı piyasaya sürmeyi planlıyor.

Oyun akışı hizmeti 18 Ocak’ta kapatılmadan önce Google Stadia kullanıcılarına bazı teselli ödülleri veriyor. Öncelikle, Stadia kumandasında Bluetooth desteğini etkinleştirecek bir aracı piyasaya sürmeyi planlıyor. İndirmek için önümüzdeki haftaya kadar beklemeniz gerekecek, ancak bu, platformun en başta donanımı tanıdığı sürece, cihazı gamepad desteği olan hemen hemen bütün oyunlar için kullanışlı hale getirecek.

Ayrıca şirket kullanıcılara son bir teşekkür olarak bir Snake klonu olan Worm Game’i yayınladı. Bu, Stadia ekibinin kullanıma sunulmadan önce test etmek için kullandığı basit bir proje, ancak hizmete uygun bir uğurlama yapmak istiyorsanız denemeye değer. Ancak Destiny 2’yi Stadia’da oynadıysanız şansınız yok. Bungie, Destiny 2’nin Stadia sunucularını çoktan kapattı ve oyunculara Cross Save’i etkinleştirmeleri ve karakterlerini başka bir yere taşımaları için 18 Ocak’a kadar süre veriyor. Ayrıca, birincil hesabınız Stadia olduğu sürece, Ayın 18’inden sonra herhangi bir sebeple Çapraz Kaydetmeyi devre dışı bırakmamanız gerektiği konusunda uyarıyor.

Google, kapatma planlarını Eylül ayında duyurdu ve Kasım ayında geri ödeme yapmaya başladı. Diğer oyun stüdyoları da haftalardır geçişe yardımcı oluyor. IO Interactive kısa süre önce Hitman oyuncuları için vaat edilen bir ilerleme taşıma aracını piyasaya sürerken Ubisoft, Stadia üzerinden satın alınan oyunların PC’ye ücretsiz kopyalarını sunuyor.

Stadia’nın arkasındaki teknoloji bundan sonra da gelişimini sürdürecek. Denetleyici güncellemesine ek olarak, Google’ın Oyunlar için Sürükleyici Akışı, bulut işlevselliğini diğer şirketlerin kullanımına sunuyor. Yine de Google’ın en iddialı oyun girişiminin neredeyse sona erdiğini hatırlamak gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu