Google ve Cisco şirket içi ağı buluta genişletmek için güçlerini birleştirdi

Google ve Cisco bugün, şirketlere ürünleri arasında şirket içi ve genel bulut ağını merkezi olarak yönetme olanağı sağlayacak yeni geniş entegrasyonlar oluşturdu. Ürün entegrasyonları, Google Cloud ile birlikte Cisco SD-WAN Cloud Hub adlı bir teklif şeklinde sunulacak.

Google Cloud özellikli Cisco SD-WAN Cloud Hub, öncelikli olarak görevi kolaylaştırmayı amaçlıyor. İki şirkete göre işletmeler artık şirket içi geniş alan ağlarını yönettikleri Cisco yazılımını, Google Cloud’larını da yönetmek için kullanma becerisi kazanacaklar. Böylelikle yöneticilerin şirket içi ağ için yapılandırdığı ayarlar ve güvenlik kuralları buluta uygulanacak. Bu senkronizasyon, Google’ın Cloud Service Directory yardımıyla yapılacak. 

Google Cloud’lu Cisco SD-WAN Cloud Hub teklifi, ağın bu hizmetlere otomatik olarak nasıl davranması gerektiği amacını tanımlama ve ağda yeni hizmetlere giriş süresini kısaltma olanağı da sunacak. Cisco’ya göre platform, işletmelerin uygulama bileşenlerini en iyi konumlarına dağıtarak uygulama yığınlarını optimize etmesini sağlayacak. 

Cisco ve Google arasındaki ortak duyuru, kurumsal tesislerden Google bulutuna uzanan tek bir geniş alan ağı oluşturuyor. BT uzmanları artık tek bir güvenlik veya uygulama politikası oluşturabilecek ve uygulama bileşeni, iş yükü veya kullanıcının bulunduğu yerden bağımsız olarak birbirini destekleyebilecek.

Cisco ve Google yeni entegrasyonlarını 2021’in ilk yarısında kullanıma sunmayı hedefliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu