Google ve Fransa arasında 'veri koruma' kavgası!

Google’ın “unutulma hakkı” itirazına ret geldi. Fransa, Google’dan, veri koruma politikaları kapsamında unutulma hakkı dahilinde alınan emirleri uygulamasını istedi. 
Fransa’nın veri koruma politikalarını düzenleyen kurumu CNIL, geçtiğimiz mayıs ayında Google’ın sadece Avrupa’da sunduğu “unutulma hakkının” kapsamını genişletmesi yönünde bir karar almış ve unutulma hakkı dahilinde alınan emirlerin Google.com da dahil olmak üzere şirkete ait tüm sitelerde uygulanmasını istemişti. Söz konusu karara Google’ın yaptığı itiraz da CNIL tarafından reddedildi.

150 bin Avro ceza bildirimi

CNIL, Google’a unutulma hakkı kararlarının kapsamını genişletmesi için 15 gün süre vermiş ve aksi takdirde 150 bin Avro ceza keseceğini açıklamıştı. Uygulanacak yaptırımlara Avrupa mahkemelerinde itiraz etmek mümkün olsa da, işletilecek hukuk sürecinin belirsiz sonuçlar doğurabileceğini söylemek gerekiyor. Google, CNIL tarafından alınan karara itirazını Temmuz ayında gerçekleştirmişti. İtirazın reddedilmesinin ardından şirketten yapılan açıklamada unutulma hakkının Avrupa’da düşünceli ve kapsamlı biçimde uygulanmaya devam edeceği belirtildi.
Google’ın unutulma hakkı itirazını reddeden CNIL, unutulma hakkının diğer ülkeler tarafından kötüye kullanılmasından dolayı herhangi bir çıkarının olmadığını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu