Google ve Microsoft, ABD’nin siber güvenliği için yatırım yapacak

Teknoloji, enerji, banka ve sigorta sektörlerinden 20 CEO’nun katıldığı Beyaz Saray’daki zirvede ülkenin siber güvenliği masaya yatırıldı.

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray’da adeta siber bir zirve yaşandı. ABD Başkanı Joe Biden’ın davetiyle teknoloji, enerji, banka ve sigorta sektörlerinden 20 CEO’nun katıldığı zirvede ülkenin siber güvenliği masaya yatırıldı. Katılımcılar arasında Apple’dan Tim Cook, Google Alphabet’ten Sundar Pichai, Microsoft’tan Satya Nadella ve Amazon’dan Andy Jassy de bulunuyordu. Biden’ın danışmanları ve Savunma Bakanlığı özellikle kritik altyapılar üzerine gerçekleşen tehditlerin bertaraf edilmesi için CEO’ların fikirlerini aldı.

Görev çağrısı!

Biden, “Altyapı tesislerimizin büyük bir çoğunluğu özel sektör tarafından idare ediliyor. Dolayısıyla tek başına altından kalkamayacağımız bu yük için hepinizi göreve çağırıyorum!” diyerek sözlerine başladı. Biden yönetimi, ABD’de 500 bin siber güvenlik elemanı açığı olduğunu açıkladı ve CEO’lardan bu açığı kapatmak için yeni programlar ve çözümler geliştirmelerini istedi.

Microsoft eleman açığını kapatmak için 5 yıllık sürede 20 milyar dolar ödenek ayırdığını belirtti. Google ise 10 milyar doların üzerinde bir bütçeyi siber güvenliği geliştirmek için Beyaz Saray’a ayırdığını ifade etti. IBM gelişmiş bir eğitim programıyla siber güvenlik konusunda istihdam yaratma sözü verdi. Apple ise tedarikçileriyle bir araya gelerek daha güçlü bir siber güvenlik protokolü oluşturmak için çalışmalara başlayacağını duyurdu.

Görünen o ki Biden, siber güvenlik konusunda kartlarını açık oynuyor. Özel sektörün gücünü arkasına almak isteyen Biden’ın teknoloji zirvesi olumlu sonuçlara vesile olmuş gibi gözüküyor. ABD’de yaşanan devlet ve özel sektör arasındaki bu bağların diğer ülkelere yansıyıp yansımayacağını zaman içinde değerlendireceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu