Google Wallet devrim yaratıyor: İş yerinizdeki kimlik kartlarınız artık dijital

Bu yeni yetenek, Google Play Services uygulamasının 23.44 sürümüne yapılan güncellemeyle başladı.

Google Wallet, kullanıcıların iş yerlerindeki kimlik kartlarını dijitalleştirmelerine olanak tanıyacak yeni bir özelliği sunmaya hazırlanıyor. Google, bu özelliği, Google Wallet uygulamasını daha kapsamlı bir dijital cüzdan çözümü haline getirmek için tanıttı. Bu özellik, Google Play Services uygulamasının en son güncellemesiyle sessizce eklendi ve kullanıcıların fiziksel bir kimlik kartı ya da lanyard taşıma ihtiyacını ortadan kaldırıyor​​.

Google Wallet’a eklenen iş yerinde kimlik kartı desteği, son birkaç ayda Google Wallet’a eklenen bir dizi yeni özellikten sadece biri. Google, yeni eyaletlerdeki hükümet tarafından verilen kimlik belgeleri, yolcular için daha kolay dokunarak ödeme sistemleri ve geçiş paylaşım desteği gibi özellikleri de ekledi. Kullanıcılar ayrıca, desteklenmeyen belgeleri ve kartları, örneğin kütüphane kartları ve spor salonu üyelikleri gibi, dijitalleştirebiliyorlar​​.

Google Wallet
Google Wallet

Bu yeni yetenek, Google Play Services uygulamasının 23.44 sürümüne yapılan güncellemeyle başladı, ancak henüz tüm kullanıcılara ulaşmadı. Bu özellik, tamamen yayınlandığında, mevcut dijital kimlik ekleme seçenekleri arasında, örneğin bir eyalet sürücü belgesi gibi, gösterilecek​​.

Google, Haziran ayında yaptığı duyuruda, iş yerinde kimlik kartı desteğinin ne zaman yayınlanacağına dair belirli bir zaman çizelgesi belirtmedi, sadece “bu yılın ilerleyen zamanlarında” ifadesini kullandı. Bu, özelliğin kullanıcılara yakında ulaşmaya başlayacağı ve gelecekte güvenilir bir şekilde dijital kimliklerin kurulmasını kolaylaştıracağı anlamına geliyor​.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu