Google, YouTube’daki VR videolarının kalitesini arttırdı!

Google, son yaptığı güncelleme ile birlikte YouTube üzerinden VR olarak izlenebilen videoların kalitesinde iyileştirme yaptı. 

Google yaptığı güncellemeler ile kalitenin çıtasını yükselmeye çalışıyor. Şirket son olarak YouTube için bir özeliği daha geliştirdi. YouTube üzerinden VR video izleme imkanı tanıyarak bütün gözleri üzerine çeken Google, şimdi de yayınlanmasına olanak verdiği VR videoların kalitesinde iyileştirmeye gitti.

VR olarak adlandırılan sanal gerçeklik videoları, o etkileyici deneyimi sağlamak için video çerçevesi başına çok sayıda piksel gerektiriyor. Bu deneyim için insan gözünün görme keskinliği ile video akış hızının eşlemesi gerekiyor. Ancak kullanıcıların internet hızı ve kullandıkları cihazın uyumluluğu sınırlı olduğu için her zaman mükemmel bir deneyim sunulamıyor. Bahsi geçen sorunu aşmanın yolu daha iyi görüntüleme yöntemleri kullanmak.

Çalışmalar sonucunda bulunan yeni yöntem temel olarak, tüm açı değişiklikleri boyunca eşit sayıda piksel dağıtıyor. Geleneksel yöntemlerde yalnızca belirli alanlarda keskin resimler sunuluyordu. Bu yöntem ile VR videolarda belirgin zayıf noktalar ortadan kalkıyor.

Google, geçtiğimiz günlerde yayınladğı bir güncelleme ile VR videoları üzerinden oyun oynanabileceğini ve 360 derecede bu videolar üzerinde gezinti yapılabileceğini duyurmuştu. 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu