Google’dan Android kullanıcıları için eSIM transfer özelliği!

Bu adım, mobil dünyasında daha bağlantılı ve verimli bir deneyim sunacak.

Geleneksel SIM kartları yerine eSIM teknolojisinin yükselişi devam ederken, Google, Android kullanıcıları için yeni bir kolaylık sunuyor. Şirketin tanıttığı eSIM transfer aracı, kullanıcıların eSIM’lerini farklı Android cihazları arasında sorunsuz bir şekilde transfer etmelerine olanak tanıyor.

Samsung’un öncülüğünde başlayan eSIM transfer aracı, önceleri yalnızca Galaxy cihazlarıyla sınırlıydı. Ancak Google’ın son hamlesi, bu özelliği genişleterek Android ekosistemi içinde daha geniş bir kullanım alanı bulmasını sağlıyor. Artık kullanıcılar, sadece bir QR kodunu tarayarak eSIM’lerini aktarabilirler.

Android’in eSIM transfer özelliği, başlangıçta sadece Pixel cihazları için sunulan bir özellik olarak biliniyordu. Ancak, Android Police’den Mishaal Rahman’ın raporuna göre, bir Galaxy S24 Ultra kullanıcısı, Samsung’un SIM transfer aracını kullanarak eSIM’ini LG V60 ThinQ’dan Galaxy cihazına transfer edebildi. Aynı bildirimi almak, Pixel 8 Pro kullanıcıları için de mümkün.

Samsung’un bu evrimdeki rolü de dikkat çekici. Başlangıçta sadece Galaxy cihazları için sunulan eSIM transfer aracı, One UI 6.1 sürümü ile birlikte daha geniş bir kullanılabilirlik kazandı. Ancak, bu özelliğin şu anda sadece T-Mobile eSIM profilleriyle uyumlu olduğunu unutmamak gerekiyor.

Google’ın eSIM transfer aracı şu an için yalnızca T-Mobile ağına bağlı profillerle sınırlı gibi görünse de, gelecekte daha geniş bir cihaz ve ağ operatörü yelpazesine yayılması bekleniyor. Bu adım, mobil dünyasında daha bağlantılı ve verimli bir deneyim sunacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu