Google’dan ceza açıklaması!

Rekabet Kurumu tarafından Google’a verilen ceza ile ilgili olarak şirketten açıklama geldi.

12 Kasım tarihinde Rekabet Kurumu tarafından yapılan bir duyuru ile Google Türkiye’ye haksız rekabet ortamı oluşturduğu gerekçesiyle 196,7 milyon TL tutarında ceza kesilmişti.

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapmayı tercih eden GoogleRekabet Kurumu ile çalışmaya devam edeceğini belirtti. Google’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:  

 “Kullanıcılar, Google‘dan güvenebilecekleri ve yüksek nitelikli arama sonuçları sunmasını bekliyor. Biz de kullanıcılarımızın bu beklentisi doğrultusunda onlara en ilgili yanıtları sunarken arama sonuçları ile değil, reklam gösterimlerimizle gelir elde ediyoruz. Google üzerindeki her reklam açık bir şekilde işaretlenerek diğer arama sonuçlarından ayrılmaktadır. Yapıcı yaklaşımımızı sürdürerek, Google arama hizmetinin nasıl çalıştığına ilişkin yanlış anlamaları gidermek üzere Rekabet Kurumu ile çalışmaya devam edeceğiz.”

Google, dünyanın başka ülkelerinde de benzer cezalara ya da yaptırımlara maruz kalıyor. Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde bu tarz yaptırımlara maruz kalan şirket uzun bir süredir haksız rekabet suçlamaları ile karşı karşıya.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu