Google’dan yeni özellik: Arama sonuçlarından kişisel bilgi ve fotoğraflar kaldırılabilecek

Artık kullanıcılar, kendi kişisel bilgilerini Google Arama'dan kaldırabilecekler.

Google, kullanıcıların kişisel bilgilerini (adres, telefon numarası, e-posta) arama sonuçlarından daha hızlı bir şekilde bulup kaldırmasını sağlayacak yeni bir güncelleme duyurdu. Şirket, bu bilgilerin web üzerinde bulunduğunu tespit ettiğinde, kullanıcılara bildirim gönderecek ve ardından Arama’dan kaldırılmasını talep etmelerine olanak tanıyacak.

Artık görüntülenmesini istemediğiniz bilgilerinizi silebileceksiniz

Bu özellik, geçtiğimiz Eylül ayında ilk olarak piyasaya sürülen “sizinle ilgili sonuçlar” panosunun güncellenmesiyle birlikte hayata geçirildi. Artık kullanıcılar, kendi kişisel bilgilerini aramak zorunda kalmadan Google’da bulabilecekler. Kişisel bilgilerinizi panoya girdiğinizde, otomatik olarak eşleşen sonuçları içeren web siteleri görüntülenecek ve kullanıcılar her sayfayı inceleyerek kaldırma taleplerini iletebilecekler.

Bu geliştirme özellikle büyük bir adım olarak kabul ediliyor, çünkü önceden kişisel bilgilerinizi aramanız ve ardından manuel olarak kaldırma talebinde bulunmanız gerekiyordu. Güncelleme, kullanıcıların zamandan tasarruf etmelerine ve hassas bilgilerin izinsiz olarak yayılmasını önlemelerine yardımcı olacak.

Google, kullanıcıların gelecekteki sonuçlarla ilgili endişelerini gidermek için push bildirimlerini etkinleştirme seçeneği sunuyor. Bu bildirimler, yeni sonuçlar yüklendiğinde kullanıcıları uyarmak için kullanılıyor. Ayrıca, kullanıcılar taleplerini takip edebilecekleri bir hub üzerinden onaylanan, reddedilen ve devam eden taleplerini de görüntüleyebilecekler.

Tüm bilgilerin tamamen silinmediğini unutmayın!

Ancak, Google’dan bilgileri kaldırmak, bu bilgilerin internetten tamamen silindiği anlamına gelmiyor. Bu bilgiler hala bulundukları web sayfaları aracılığıyla başkaları tarafından bulunabilir ve görüntülenebilir. Google, kaldırma işlemini yapabileceği ve yapamayacağı belirli türdeki arama sonuçları için sınırlamalara sahip ve hükümetler veya eğitim kurumlarıyla ilgili sonuçlara müdahale edemiyor. Dolayısıyla, kişisel bilgilerinizi tamamen güvende tutmak için web sitelerindeki bilgilerinizi de doğrudan yönetmeye ve güncellemeye özen göstermeniz önemlidir.

Özetle, bu güncelleme, kişisel bilgilerini Google’dan bulmayı ve kaldırmayı daha hızlı ve kolay hale getiriyor. Özellik şu anda ABD’de İngilizce olarak kullanıma sunuldu ancak Google, yakında diğer ülkelerde ve dillerde de kullanıma açmayı planladığını belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu