Google’ın Cloud Healthcare API’sı hazır!

Google, hastaların üçüncü taraf uygulamaları aracılığıyla kendi sağlık hizmetlerine erişmelerini kolaylaştıracak yeni bir teknoloji duyurdu.

Google, COVID-19 pandemisi nedeniyle günden güne yoğunlaşan sağlık sistemleri üzerindeki baskıyı hafifletmeye yardımcı olmak istiyor.

Google’ın Sağlık API’sı da sağlık uygulamaları ve Google’ın bulutunda çalışan hizmetler arasında veri alışverişini kolaylaştırmaya yardımcı olan bir hizmet sunuyor. Sağlık hizmeti sağlayıcılarının birden çok giriş ve sistemden veri alıp yönetmelerine olanak tanıyan hizmet, yapay zeka ve makine öğrenimi tabanlı araçlar kullanarak bu verileri analiz edebiliyor.

Arama devi, Cloud Healthcare API’sını HIPAA uyumluluğunu destekleyen klinik ve analiz uygulamaları oluşturmak için yönetilebilir ve ölçeklenebilir bir ortam olarak tanımlıyor. Hizmet ayrıca çeşitli veri kaybı önleme, politika ve kimlik yönetimi araçları da içeriyor. Örneğin, kullanıcılar verilerinin depolandığı bölgeyi seçebiliyor, ayrıca API’nin Google’ın Bulut Denetim Günlükleri ile entegrasyonu sayesinde verileriyle tüm etkileşimleri izleyebiliyor.

API, Google’ın sunduğu BigQuery, AI Platform, Dataflow ve Looker gibi çeşitli veri akış işleme araçlarına konektörlerle birlikte geliyor. Ek olarak kişisel olarak tanımlanabilir herhangi bir bilgiyi gizleyerek veya kaldırarak çalışan otomatik bir tanımlama özelliği ile veriler, makine öğrenme modellerinin eğitimi ve değerlendirilmesi için kullanılabiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu