Google'ın popüler harita yazılımı tamamen ücretsiz oldu

Google, popüler uygulaması Google Earth’un ücretli olan bazı özelliklerin artık ücretsiz olduğunu duyurdu.
Google, bilgisayar kullanıcılarının dünya üzerinde yer aramaların, keşfetmelerini ve araştırma yapmalarını sağlayan; bunun yanı sıra coğrafi içeriği sayesinde dünyanın daha gerçekçi görüntüsünü izleme olanağı sunan, üç boyutlu dünya haritası yazılımı Google Earth Pro’yu artık tamamen ücretsiz hale getirdi.
Daha önce Pro sürümüne dahil edilen gelişmiş ölçümler, yüksek çözünürlükte yazdırma, özel pro veri katmanları 1920×1080 çözünürlüğe kadar Windows Media ve Quicktime HD film oluşturma gibi özelliklere kullanıcılar artık ücretsiz erişim sağlayabilecek.
Google Earth Pro’yu buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.  Google Earth Pro yazılımına ücretsiz sahip olabilmek için kayıt olmak ve minimum sistem gereksinimlerine sahip olmak gerekiyor. Google Earth Pro sürümü için cihazlarda en az 512MB RAM ve 500MBdahili depolama alanı bulunması gerekiyor. Kullanıcılar artık herhangi bir zamanda istediği yeri Google Earth Pro sayesinde ücretsiz olarak keşfedebilecek.
Öte yandan, Google, Microsoft’ta iki kat fazla güvenlik açığı tespit etti. Şirket, Microsoft’un Windows güvenlik açıklarını düzeltmediğini iddia ediyor.  Betanews’e göre, Google Microsoft’un Windows güvenlik açıklarını düzeltmediğini iddia etti.  Güvenlik açıklarından biri Windows 7 ve Windows 8 ile ilgili ve Windows 7 ile ilgili ikinci bir sorun daha mevcut. Ancak sorunların ciddi olmadığı belirtiliyor.
Microsoft’tan konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, Google’ın ise Microsoft’la ilgili hangi güvenlik açıklarını açıklayacağını ise zaman gösterecek. Microsoft’un açıkları düzeltmek için bir yama yayınlaması gündemde. Google Project Zero bilindiği gibi çeşitli ürünlerdeki güvenlik açıklarını saptayarak bunları şirketlere ilettiğini aktarmıştık. Ürünlerindeki hataları kapatmak için 90 gün süre tanıyan Zero, süre sonunda güvenlik açığıyla ilgili detayları duyuruyor. Bu konuyla ilgili yeni bir gelişme meydana geldi.
 
Salı Yamaları güncellemesi adında bir proje ile bu sorunu çözmeyi planlayan Microsoft, Google tarafından yapılan bu davranışının kendi müşterilerini olumsuz etkilediğini işaret etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu