Google'ın sürücüsüz araçları çocuklara karşı temkinli!

Google resmi sayfasında çocukların trafikteki davranışlarına ilişkin bir açıklama yayınladı. Google’ın sürücüsüz araçları üzerinden yapılan açıklama oldukça dikkat çekti. 
Google’ın sürücüsüz araçları, her geçen gün geliştirilmeye devam ediliyor. Aracın yazılımı ve yapay zekası geliştirilirken,  Google da geçtiğimiz günlerde bu duruma istinaden, çocukların trafikteki davranışlarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Google’dan çocuklara teşekkür geldi

Kısa bir süre önce kutlanan Cadılar Bayramı sayesinde Google, çocuklar üzerinde daha fazla deneyim elde edebildiklerini vurguladı. Çeşitli kostümlerle Cadılar Bayramı sebebiyle sokağa çıkan çocuklar, Google’ın sürücüsüz araçlarının geliştirilmesinde rol oynadı. Google, araçlarla ilgili bilgilerin paylaşıldığı resmi Google+ sayfasında çocuklara teşekkür etti. Google, ailelerin ailelerin endişelendiği durumlara dikkat çekerek, sürücüsüz araçların çocukları rahatlıkla algılayıp ona göre hareket ettiğini vurguladı.
Google’ın sürücüsüz araçları son olarak bisikletli sürücülerle gündeme gelmişti. Google’ın araçları bisiklet sürücüsünün ayaklarının sadece pedalda olması halinde bile hareket etmemesi ile dikkat çekiyor.
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu