Google’ın yeni robotları çalışanlar için soda ve cips getiriyor

Alphabet, basit komutları takip edebilen ve aynı zamanda sanal bir chatbot gibi sohbetlere katılabilen yeni bir 'mekanik garson' yarattı.

Pandemi sonrası dönemde ofisten çalışmak gerçekten avantajlı bir durum. Ancak bazen üst üste binen işler nedeniyle evinizde olmanıza rağmen başınızı kaşıyacak vakit bulmakta zorlanabilirsiniz. Özellikle öğle yemeğini hızlı bir atıştırmayla geciktirmek en azından her çalışanın başına gelmiş bir durumdur. Böyle günlerde birisi masamıza bir paket cips veya bir şişe soda getirse ne kadar harika olurdu? Teknoloji devi Google, en son robot filosu ile tam olarak bunu yapmayı planlıyor. Alphabet Inc., basit komutları takip edebilen ve aynı zamanda sanal bir chatbot gibi sohbetlere katılabilen yeni bir ‘mekanik garson’ yarattı.

Dil eğitimi devam ediyor

Google, robotların fiziksel becerilerini sanal bir sohbet robotunun konuşma becerileriyle birleştiriyor. Ortaya çıkan robot, çalışanların mola esnasında atıştırmalıkları hızlıca onlara getiriyor. Daha çok ev ofis konseptine uygun olarak geliştirilen robot garsonların yeni yetenekler kazanması da olası. Mevcut yapay zeka ile Google, bu robotları tek işleve sahip diğer robotlara göre daha avantajlı hale getirmek istiyor.

Robotlar şimdiden ses komutlarını yorumlayıp kendilerine söylenenleri küçük parçalara bölüp anlamaya çalışıyorlar. Robotlar henüz dil ve yapay zeka eğitimlerini tamamlamadılar. Özellikle sosyal medyayı analiz eden dil teknolojisinin yeterince olgunluk kazanmasının ardından robotların piyasaya çıkış tarihi netlik kazanacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu